Уран

14-20 МАЙ: ВРЕМЕ Е ДА ПОЕМЕМ В НОВА, СВЕЖА ПОСОКА

След 7-годишен престой в Овен, на 16 май революционно настроеният Уран влиза в Телец, знака на парите и материалните притежания. Странично въртящата се планета е била в първия земен знак за последно през 1942 г. И сега ще се движи през него чак до април 2026 г. Там, където Уран върви, прави революции и належащи промени. Той не търпи застоя и ограниченията, които спират развитието ни. Всички ръзтърсвания, предизвикани от него, имат за цел да разчупят статуквото, за да поемем в нова, свежа посока. При предишната му смяна на знак през март 2011, когато Уран влезе в огнения и агресивен Овен, светът преживя катастрофата в АЕЦ Фукушима, която буквално включваше изтичане на уран(!). А през годините след това станахме свидетели на серия от граждански войни в арабските държави и атентати в Европа.

Уран

Сега, навлизайки в знака на парите, революционната планета вероятно ще преработи начина, по който харчим, печелим, спестяваме и инвестираме. Иновациите и технологиите ще играят важна роля – например, може да наблюдаваме нарастването на безкасовите бизнеси и увеличаваща се автоматизация чрез изкуствен интелект в сферата на финансите. Също така Телец е знакът на земята и зелените идеи, така че няма да липсват екологични иновации – може би в крайна сметка човечеството ще завие в нова посока и ще спасим планетата от досегашните си злоупотреби с нея. Предстоят ни интересни времена!

На 17 май темпераментният Марс влиза във Водолей, с удължен престой в знака чак до 15 ноември, заради ретроградна фаза през лятото. Червената планета управлява начина, по който изразходваме физическата си енергия, а за последния въздушен знак важи фразата „очаквай неочакваното“. Така че до средата на ноември може да сме малко по-ексцентрични и непредсказуеми. Същевременно, енергията ни ще се изразходва неравномерно – ту ще работим до пълно изтощение, ту ще изпадаме в пълно бездействие. Но предвид, че наближава лятото, можем да използваме тези моменти на застой за почивка и трупане на вдъхновение за следващата активна фаза.

Важно е да се разтоварваме, защото Водолей управлява нервната система. С темпераментния Марс в него, не е изключено да трупаме в себе си взривоопасно напрежение. Друга подходяща идея е да се занимаваме с благотворителни и социални дейности, които правят принос в името на общото благо. Това ще ни помогне да съчетаем енергията на планетата и знака по градивен начин.

На 20 май любвеобвилната Венера се прехвърля в Рак, знака на семейството и грижата за другите, където ще остане до 13 юни включително. Ракът е подвластен на емоциите и усещането за сигурност. Когато Венера попада в него, чувствителността, нежността и романтичността силно нарастват. Ще имаме потребност да се усещаме обичани и защитени. И ще ни бъде най-добре в моментите, които прекарваме с близките си.

Ще бъдем по-грижовни и любящи към партньора си, но е важно да не прекаляваме в това отношения, задушавайки човека до себе си с внимание. Освен това, Рак отговаря за жилището, а Венера за парите и лукса – не е изключено в този период да харчим пари, за да направим дома си по-уютен и комфортен. Също така, Венера отговаря за насладата чрез петте сетива, а Рак обича домашната храна – добра идея е през този период да се отдадем на кулинарни изкушения, готвейки за хората, които са скъпи на сърцето ни.

Щастливи майски дни на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *