26 АВГУСТ – 1 СЕПТЕМВРИ: ДЕВЕШКИ ВРЕМЕНА

Марс и Венера се движат през Дева

Как се справяте с любовните отношения? Тази седмица космическите любовници Марс и Венера остават в близък контакт, движейки се през Дева, знака на приложното вълшебство. Последното ще рече, че през следващите дни показването на любов чрез конкретни, полезни и практични действия е нещото, което може да доведе до чудесни резултати. Може дори да изпитате радостта от даването на другия. Но не приспивайте способността си да получавате. Приемането на щедростта от другия човек е утвърждение, че приемаме чувствата му. Сякаш изпращаме посланието „Да, скъпи, харесва ми какво предлагаш!“. Когато човекът се усеща нужен и полезен, той се чувства значим. Като тук не става дума за получаване на подаръци, които вървят със задни помисли и „дребен шрифт в договора“. В своята същина хората са устроени да се чувстват добре когато споделят от себе си с другите. Открийте смисъла на дребните жестове!

Венера в Дева

Три тригона с Уран

Добре е да бъдем отворени към екипната работа и подкрепа от групите в живота ни. Социално ориентираният Уран ще сключи тригони (силно положителни аспекти) с три от бързо подвижните планети, насърчавайки ни към сътрудничество. Във вторник първото докосване е с Венера, в сряда действието се повтаря с Марс, а в петък – със Слънцето. Уран е в Телец, знака на Земята, ресурсите и материалните ни притежания. Същевременно, той е планетата на иновативните и гениални идеи. Тази седмица може да имаме важни хрумвания, не само за натрупване и съхраняване на ресурси, но и как да ги споделим по смислен начин с другите. Представете си какъв би бил света, ако не мислехме само как да вземем за себе си, а мислехме как да се насладим на благата заедно с останалите? Светът предлага огромно изобилие, което е достатъчно за всички, стига да споделяме „играчките си“ с другите.

Тези дни отворете съзнанието си за сътрудничеството. И помислете как можете да дадете принос към своя общност, правейки живота на всички в нея по-богат. Например, може да организирате споделено пътуване за колегите или да създадете мрежа за обмен на инструменти на заем сред съседите. А ако дейностите ви намаляват използването на пластмасови предмети за еднократна употреба, още по-добре – така ще дадете принос към Земята като цяло!

Меркурий влиза в Дева + новолуние в същия знак

За капак на цялата девешка и земна енергия, която се вихри от миналата седмица насам, в петък и Меркурий влиза в собствения си знак Дева. Той ще остане тук до 14 септември включително, насочвайки света към опростяване и канализиране на ежедневните дейности. Освен това, като допълнителен акцент върху практичната енергия на Девата, в петък по обяд (13:37 ч.) се случва тазгодишното новолуние в същия знак. Темата за финал на седмицата е „Как да внесем повече ред в живота си?“. Това започва от битово ниво – с подреждане на дома и прочистване на ненужни вещи, до премахване на онова, което отнема радостта ни в по-широк смисъл.

Освен това, Дева отговаря за превантивната грижа за здравето. Така че вторият въпрос е „Как да внесем повече грижа за себе си в ежедневието?“. Пакет от спа процедури, абонамент за йога, разходки с приятели сред природата (комуникативният Меркурий ще одобри) – всичко, което ще се отрази здравословно на тялото и съзнанието ви е добре дошло! И понеже Девата обича да анализира данните и да следи прогреса, приложение, което измерва дали се движите редовно би било чудесно допълнение.

Прекрасна нова седмица на всички!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

    1 Коментар

  1. Moni
    29.08.2019
    Отговор

    Otlichno chetivo. Blagodarja ti

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *