30 СЕПТЕМВРИ – 6 ОКТОМВРИ: ПЛУТОН СТАВА ДИРЕКТЕН

Венера в напрегнат аспект с Плутон

В първият ден на октомври Венера, планетата на любовта, сключва напрегнат аспект (квадрат) с Плутон, владетеля на подсъзнанието. Изборите, които правим в началото на новия месец може да са силно повлияни от дълбоките несъзнавани процеси, които протичат вътре в нас. Плутон (който е ретрограден до 3 октомври) е господарят на проекцията – склонността да приписваме качества на другите хора, които са плод на нашите собствени изкривени виждания. С Венера в напрегнат аспект, не е изключено да се влюбим в представата си за някого, вместо в самия човек. Макар и привличането да е неудържимо, сега не е моментът да се доверяваме на инстинктите си.

Плутон става директен

Плутон става директен

В четвъртък картинката се прояснява, докато Плутон обръща хода си. Но внимание – онова, което е било погребано под повърхността през последните 5 месеца, сега може да се издигне нагоре като гореща лава! Не е изключено да разкрием шокиращи тайни, които ще са трудни за преглъщане. Обаче, винаги е по-добре да сме наясно с истината, отколкото да стоим на тъмно. Във всеки случай, ще можем да анализираме дали замесените хора заслужават доверие или просто ни баламосват с чара си.

Плутон навлиза в последната третина от престоя си в Козирог, който започна през 2008 г. и ще продължи до 2024 г. Това е знакът, който управлява правителствата, корпорациите и патриархалните ценности. Комбинацията с Плутон изкарва на дневен ред темите за парите, властта и секса. Докато най-малката, но най-тежка планета се събужда от ретроградната си фаза, не е изключено да разбули скандални постъпки на обществени фигури. На личен план пък, директният й ход през следващите 7 месеца ще ни даде сили да се изправим пред своята тъмна страна, до която може да сме се докоснали от април насам. Идва времето да преборим собствените си страхове и недостатъци.

Меркурий влиза в Скорпион

В петък комуникаторът Меркурий влиза в Скорпион, където ще остане до 9 декември включително. Престоят му в знака на скритото и потайното (чийто управител е Плутон) ще бъде удължен поради ретроградна фаза от 31 октомври до 20 ноември. До декември ще имаме възможността да си припомним, че думите не са единственият начин да предадем послание. Скорпион изкарва на преден план невербалната комуникация – погледа, езика на тялото и смисъла на действията ни. Способността да се доверим, както и да бъдем благонадежни ще са ключови във времето на този силно подозрителен знак. Доверието няма да е даденост, а нещо, което трябва да се заслужи.

Марс влиза във Везни

В събота Марс влиза във Везни, където ще се движи до 19 ноември включително. В опозиционни си знак, отговарящ за мира и хармонията, войнствената червена планета не се чувства никак комфортно. На езика на астрологията, Марс е „в заточение“ тук. През следващите 6 седмици може да ни е по-трудно да отстояваме себе си по умерен начин. Ако в един момент сме „подпалили“ за нещо, то в следващия вероятно ще се чудим дали не сме изгорили важен мост. Марс е куражлия, но може да бъде доста рязък. Докато Везни е дипломатичен и колеблив знак. Но все пак, не е невъзможно да намерим златна среда между тях. Марс отговаря за активните физически действия. А Везни – за партньорствата и сътрудничеството. Бихме могли да срещнем добрите им страни като организираме партньорски инициативи и социални активности.

На личен план ще трябва да сме с повишено внимание. Стресът във връзките се покачва в този период. Важи правилото, че онова, което не убива връзката, я прави по-силна. А откритият разговор може в крайна сметка да ни сближи с другия.

Желая ви леко и внимателно навлизане в октомври!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

NB! Лични консултации ще се провеждат до 1 ноември 2019 г. След тази дата предстои прекъсване в консултантската ми дейност за период от 1 година. Запишете своя час сега!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *