Лунно затъмнение в Близнаци

Какво се крие в дребния шрифт? Информацията ще бъде увеличена като с лупа този понеделник, 30 ноември, заради лунното затъмнение в Близнаци – първото в този знак от 2012 г. насам.

Това специално пълнолуние повдига завесата от информацията, която е била скрита от погледа ви до момента. Но каква част от нея е наистина вярна? Добре е да помните, че всяка история има поне две страни. Ако е време, обаче, да изясните фактите, лунното затъмнение ще ви помогне безапелационно. И не се опитвайте да скривате нищо, защото след две седмици, на 14 декември, се случва новолунието с пълно слънчево затъмнение в знака на истината Стрелец. Ако имате нещо за признаване, по-добре го направете сами сега, отколкото историята да се разчуе чрез друг „източник“ в хода на декември.

Същевременно, бъдете отворени към нови контакти. Лунното затъмнение в Близнаци може да ви срещне със сродни души и съмишленици. Независимо дали става въпрос за любов, приятелство или творческо сътрудничество, може да привлечете към себе си липсващата част от пъзела. Току-виж този човек се оказал по-близо до вас отколкото си мислите. Перфектният „плюс един“ може да се е крил наоколо през цялото време.

Сега, обаче, да се върнем към централната тема. Истината е всичко друго, но не и очевидна, откакто вестоносецът Меркурий влезе на потайната територия на Скорпиона на 27 септември. Завесата започва да се повдига този вторник, 1 декември, когато Меркурий се прехвърля в истинния Стрелец, до 20-ти декември. С озаряващото Слънце, което вече се движи през знака (плюс предстоящото затъмнение), котката не просто ще изскочи от чувала.

Доста хора ще бъдат яростни като тигри, когато става въпрос за защитаване на принципи и идеали. Този планетен цикъл със сигурност ще предизвика оживени дебати. Но внимание: Докато изказвате нещата така, както ги виждате, уверете се, че не преминавате някои граници. Или по-лошо – се обграждате само с хората, които са съгласни с вас, лишавайки се от възможността за отворен диалог. Енергията на Стрелец е огнена. Опитайте да се въздържате от крайни реакции, дишайте и пребройте до десет, когато усетите, че ви кипва отвътре. И не забравяйте най-добрия дар на Меркурий в Стрелец: хумора. Марк Твен, който е представител на този знак, е казал, че човешката раса „има едно наистина ефективно оръжие и това е смехът“.

В събота, 5 декември, Венера в Скорпион ще образува хармонизиращ тригон (ъгъл от 120 градуса) с магичния Нептун в Риби. Когато тези две планети се синхронизират (два пъти всяка година), животът просто се усеща вълшебен, бляскав и изпълнен с възможности. Но не забравяйте, че Нептун е планетата на фантазията и илюзията, докато Венера е непоправима романтичка. Да сте отворени към нови преживявания е чудесно, обаче да сте лековерни не е. Внимавайте за розовия пушек, който може да замъгли зрението ви и не се поддавайте на ласкателство. Направете нужните проверки преди да се хвърлите към появилата се възможност. Тригонът Венера-Нептун може както да направи чудо, така и да дръпне пердето пред очите ви.

Желая ви мъдрост в дните след лунното затъмнение!

Мими 🙂

Искате ли да преминете отвъд общите астрологични тълкувания? Запишете се за онлайн курса „Астрология за начинаещи“

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *