Слънчево затъмнение + Сатурн и Юпитер във Водолей

Тазгодишното новолуние в Стрелец на 14 декември е и пълно слънчево затъмнение, което затваря коридора между затъмненията, започнал на 30 ноември с пълнолуние/лунно затъмнение в Близнаци. Това е „второто действие“ от 18-месечната поредица затъмнения по оста Близнаци-Стрелец, стартирала с лунно затъмнение в Стрелец на 5 юни 2020.

Затъмненията разклащат статуквото и ни принуждават да преразгледаме всичко, което сме приемали за даденост. Докато Луната застава на пътя на слънчевата светлина, тъмнината сякаш спира живота ни на пауза. Целта е да помислим за ситуациите, които сме загърбвали до момента. Какв сме се страхували да видим или изследваме? Какво сме отричали или избягвали?

Докато затъмненията, активираха оста на информацията (Близнаци-Стрелец), конспиративните теории получиха по-голямо внимание и станаха по-обсъждани. Фалшивите новини „хакнаха“ журналистиката, създавайки хаос и недоверие. Както Близнаци, така и Стрелец са свързани с медиите, които са под обстрел по време на тази поредица за затъмнения. Ще внесе ли малко непредубедена яснота сегашното новолуние? Вероятно, да. Но „фактите“ си остават субективни, както би отбелязъл един истински представител на Близнаци. Така че, ако смятате да „говорите това, което мислите“ или „да говорите истината“, ​​не очаквайте всеобщо съгласие. И останете отворени към възможността, че вашата собствена гледна точка също може да се промени.

За щастие дипломатичните разговори могат да започнат от вторник, 15 декември, когато Венера, пазителката на мира, влиза в Стрелец, до 8 януари. С планетата на хармонията в този известен с прекалената си откровеност знак, да бъдеш убедителен не означава да изсипеш гледната си точка върху другия. Предизвикателството е да се научим да смекчаваме удара на истината.

От другата страна, междукултурните връзки и връзките от разстояние ще получат вятър в платната. Ако вече сте правили видео чат с някой, към който имате интерес, проверете какви са възможностите за среща на живо. Този цикъл на Венера е идеален за романтично пътуване или забавно пътуване с приятели. Но дори и да не можете да пътувате надалеч сега, кратка почивка извън града може да ви се отрази добре.

Най-важните новини идват през втората половина на седмицата, когато две външни планети – строгият Сатурн и експанзивният Юпитер – излизат от дисциплиниращия Козирог и преминават към футуристичния и социално ориентиран Водолей. Сатурн е първият, който сменя знак в петък, 18 декември, като ще остане на територията на Водолея до 7 март 2023 г. Получихме кратък тест на този тип енергия от 23 март до 1 юли 2020 г. – период, който ни принуди да спазваме социална (Водолей) дистанция (Сатурн). Паралелно, докато планетата, проверяваща за нестабилни структури, се движеше през знака на активизма и равноправието, темата за расизма отново заля света. Но трайните промени тепърва предстоят. Работата, която очаква човечеството през следващите две години, може да донесе някои трудно извоювани награди…

Нещата обаче ще бъдат по-различни при второто влизане на Сатурн във Водолей. Защото тази неделя, 20 декември, щедрият Юпитер се прехвърля в същия знак, до 29 декември 2021 г. Въпреки ситуацията все още може да изглежда плашеща, духът на оптимизма ще ни подхранва и нещата няма да ни се струват толкова невъзможни. Във футуристичния Водолей, предприемчивият Юпитер ще бъде истинска благословия за технологичния сектор. Развитието в космическия сектор, науката и изскуствения интелект може да бъде поразително през следващата година. Докато Юпитер излиза от Козирог  – територията на „старите пари“, биткойнът върви към границата от 20 000 долара. Идната година може да се окаже доста вълнуваща за пазара на криптовалути като цяло.

Готови ли сте да се обърнете към метафизиката? Водолеят управляват астрологията и всички интелектуални заниманията. През задаващата се година ще се докоснем до своята човечност, като се свържем с космоса. Звучи парадоксално на пръв поглед, но точно така му харесва Юпитер във Водолей!

Искате ли да преминете отвъд общите астрологични тълкувания? Запишете се за онлайн курса „Астрология за начинаещи“ – ОТСТЪПКАТА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ИЗТИЧА В ПЕТЪК! 

Успешно проявление на желанията ви в дните след слънчевото затъмнение!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

  1 Коментар

 1. Нервин
  18.12.2020
  Отговор

  Мими, толкова много се радвам отново да чета твоите статии в седмичен хороскоп!! Не спирай да ни обогатяваш и да ни вдъхваш надежда! Беше се изгубила, но се радвам, че се върна. С нетърпение очаквам следващата статия.
  Поздрави! Весели празници!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *