2018

КАКВО НИ ПОДСКАЗВАТ ПЛАНЕТИТЕ ЗА 2018?

Планетите които диктуват главните тенденции за 2018, засягащи всички нас, са бавно подвижните. Те се намират във външния край на Слънчевата система. И ще изкарат по-голямата част от 2018 г. в „ин“ знаци – земни и водни. За тях е характерно обръщането навътре към себе си, склонността към размисъл и получаването на прозрения. Това може да ни донесе повече спокойствие, стига да не сме твърде пасивни в моменти, когато светът се нуждае от действие.

В средата на май Уран ще се прехвърли в първия земен знак Телец. А Сатурн и Плутон се движат в последния земен – Козирог. Другите две бавно подвижни планети пък са в емоционални водни знаци: Юпитер ще прекара по-голямата част от 2018 г. в Скорпион, а Нептун продължава да пътува през собствения си знак Риби.

До средата на ноември в собствени знаци ще се намират вече три от бавните планети (Юпитер, Сатурн и Нептун). На своя територия те са „овластени“, тяхното въздействие е по-голямо. Това може да донесе по-балансирана енергия на света. Но също така ни дава двойна доза от нещата, за които всяка планета отговаря – за добро или лошо. Ще получим два пъти повече оптимизъм и глобални промени от Юпитер; двойна доза прагматизъм и твърдост от Сатурн; повече състрадание и разкриване на тайни от Нептун. Този цикъл ще продължи до декември 2019 г., когато експанзивният Юпитер ще напусне Стрелец. Стабилизиращият Сатурн е закотвен в Козирог до декември 2020 г., а мечтателният Нептун остава в Риби до 2025 г.

Юпитер в Скорпион и Стрелец: Къде ще израстваме и ще се развиваме през 2018 година?

През 2018 г. малките неща ще се окажат важни. Юпитер, който има способността да вижда голямата картина, ще бъде в ровещия се в скритите детайли Скорпион до 8 ноември, тренирайки нашата способност да ги забелязваме. Темата за живота и смъртта, крупните финанси, секса и властта попадат в сферата на Скорпион и във фокуса на вниманието ни през годината. С планетата на истината в този потаен знак, можем да очакваме повече изтичания на „класифицирана“ информация и шокиращи разкрития. Вълната от признания за сексуален тормоз в света на известните, която е актуална в момента, също съответства на престоя на Юпитер в Скорпион.

Когато Юпитер се завърне у дома в Стрелец на 9 ноември, в светлината на прожекторите ще влязат международните въпроси, предприемачеството, пътуванията и мултикултурните връзки. Преминаването от Скорпион към Стрелец ще бъде като смяна на обектива от макро към широкъгълен. Ще излезем от слабо видимите детайли и ще се фокусираме върху по-голямата картина и светските теми. Ще търсим повече свобода, ще станем по-инициативни и ще пътуваме повече.

Работа и пари: През 2018 г . започва нова финансова епоха

Пригответе се – световната икономика вероятно ще премине през сериозни реформи през 2018 г. Няколко от бавно подвижните планети ще се движат през знаци, свързани с финансите, властта, корпорациите и споделените ресурси, и ще променят начина, по който се извършва бизнесът. Строгият и подреден Сатурн и господарят тъмните сделки Плутон ще прекарат годината в Козирог, който отговаря за големия бизнес, банките, правителствата и йерархията. Докато двете планети имащи отношение към властта се движат в един и същи знак, може да наблюдаваме нарастване на монополите, но също така и избухване на скандали. Сатурн е „почтеното ченге“ на космоса, изкарващо на показ сенчестия бизнес. 2018 г. може да доведе до по-слаби бизнес резултати и корпоративни съкращения. Въпреки това, дисциплиниращият Сатурн в трудолюбивия Козирог може да съживи работната етика. Голямата депресия е настъпила, докато Сатурн е бил в Козирог от 1929 до 1932 г. – дано сме се поучили от грешките в миналото.

Междувременно, щедрият Юпитер се движи в Скорпион, който е знакът на сливанията и обединяването на ресурсите. Ще се търсят начини за консолидиране и намаляване на разходите. Както Юпитер, така и Скорпион имат отношение към недвижимите имоти – вероятно цените на жилищата ще продължат да се повишават, правейки пазара доходоносен за продаващите.

Сигурно ни предстои икономическа реформа, тъй като революционният Уран ще влезе в Телец, знакът на парите, за пръв път от 1942 г. насам! Странично въртящата се планета прекарва в един знак по седем години и ще бъде в Телец от 15 май 2018 г. до април 2026 г. Непредсказуемият Уран ще разтърси бизнеса, преработвайки начина, по който харчим, печелим, спестяваме и инвестираме. Иновациите и технологиите ще играят важна роля – например, може да видим нарастването на „безкасовите“ бизнеси и увеличаваща се автоматизация чрез изкуствен интелект, който заменя човешкия труд. Уран е бил в Телец по време Златната треска в средата на 19 век, както и от 1934-42 – времето на Голямата депресия и Втората световна война, но също и периодът, в който са били въведени мерки за социално осигуряване, които са валидни и до днес.

Любов, секс и отношения: Нови нагласи и откровена комуникация

Огненият Юпитер е в Скорпион, владетелят на секса и интимността, от 11 октомври 2017 до 8 ноември 2018 г. Откровеният и отворен Юпитер може да събуди нови нагласи по отношение на любовта и секса, разнообразявайки и разгорещявайки преживяванията. Но също така може да изкара наяве дълбоко скрити интимни тайни – изневерите не са добра идея, твърде вероятно е да бъдат разкрити. В допълнение, Юпитер управлява книгоиздаването и висшето образование, и би могъл да помогне за реформата на остарели програми за сексуално образование.

Когато през ноември Юпитер влезе в Стрелец, на преден план ще излезе „международната“ любов. Освен връзка с чужденец, това може да се окаже любов от разстояние или гореща среща по време на задгранично пътуване. С Юпитер в този знак на откровеността, разговорите в партньорските отношения определено ще бъдат интересни, тъй като хората ще са склонни да споделят без цензура.

Със Сатурн в консервативния Козирог, можем да видим възход на по-традиционните отношения, протичащи успоредно с (и може би в отговор на) тези тенденции на Юпитер. Тъй като Сатурн управлява стареенето, не е изключено да наблюдаваме бум на сватбите сред хора на по-зряла възраст.

Нептун в Риби: Духовен и артистичен и ренесанс

В опозиция на цялата тази енергия свързана с материалната страна на живота, мечтателният и духовен Нептун продължава да се движи през своя знак Риби. Влиянието на Нептун вече е очевидно в процъфтяващото уелнес движение. Йога, медитация, кристали, енергийни терапии, ритрийти – всички дейности с духовен елемент категорично навлязоха в ежедневието ни през последните години, докато Нептун вървеше към средата на пътуването си през Риби. И тази тенденция ще се запази, защото тя подпомага глобалната еволюция на човечеството. Освен това, Нептун покровителства изкуствата и социалните активности, породени от състрадание – този неин цикъл е чудесен за артистични занимания и благотворителност. Тъмната страна на Нептун е свързана с тайните, илюзиите и заблудите, затова през последните години се разкриха и ще продължават да се разкриват някои скрити ужаси в света. Върви усилено и получаването на лични прозрения и отърсването от самозаблуди, особено ако отделяме време за себеанализ.

Тригон между Юпитер и Нептун: Глобално изцеление и състрадание

Възможно ли е най-накрая да настъпи мир в нашия свят – поне в някаква малка степен? През май ще се случи пробуждане на по-високо съзнание и състрадание у хората. Междукултурният посланик Юпитер ще се съедини в тригон (хармоничен аспект) с Нептун, отговарящ за връзката с Висшия разум. И двете планети ще се движат през емоционални и чувствителни водни знаци в по-голямата част от годината, отваряйки сърцата ни. Точният тригон ще се случи на 25 май, но ще бъде активен до август. Този рядък и обединяващ цикъл ще ни напомни, че всички сме едно.

Нумерология за 2018: Универсална година 11/2

Универсалните години се изчисляват, като се събират цифрите на годината (2 + 0 + 1 + 8 = 11; 1 + 1 = 2). След три трансформиращи и преходни години, идва обединяващ нумерологичен цикъл. Вибрацията на 2 вдъхновява партньорството, освен това, годината е особено силна, понеже съдържа и царското число 11. Добре е да работим в сътрудничество, да правим компромиси и да избираме градивни съюзи. 11 е двойната вибрация на 1. Можем да очакваме още една година на нови начала и търсене на независимост, дори когато се стремим към партньорство.

Година на Земното куче: Темата за лоялността

Енергията на кучето е игрива, щастлива и лоялна. Но към кого е насочена тази лоялност? Кучето е животно, което е склонно да следва силна и решителна личност. По време на този китайски зодиакален цикъл, обаче, трябва да внимаваме със сляпата преданост. И все пак, през тези кучешки дни, можем да развием повече приятелско отношение, любезност и услужливост. Всички имаме какво да научим в това отношение.

Нека новата година ни донесе промените, от които всеки имаме нужда, за да вървим напред и нагоре по Пътя си!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *