СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В КОЗИРОГ

На 26 декември се случва последното новолуние за 2019 г., което е и слънчево затъмнение в Козирог. Това е знакът на амбицията и целеустремеността, който ни насърчава да се фокусираме върху целите си. Време е да формулираме намеренията си за 2020 и да си съставим план за действие, за да влезем подготвени в новото десетилетие!

слънчево затъмнение

Сега е последното от поредицата от три затъмнения в Козирог през 2019-та. Поредицата започна на 6 януари със слънчево, продължи на 17 юли с лунно и завършва, отново със слънчево.

Слънчевото затъмнение се случва винаги на новолуние, усилвайки въздействието му. Двете седмици до следващото пълнолуние (на 10 януари, когато ще има лунно затъмнение) са особено силни за посяване на намерения. А ако се грижим след това за растежа на посятите „семена“ чрез последователни действия към целите си, 6 месеца по-късно ще берем плодовете от труда си, по време на пълнолунието в Козирог (5 юли 2020).

Въпросите, върху които е добре да разсъждаваме в момента, са: Какви конкретни стъпки да предприема сега, за да се предвижа към желаната цел? И какви са следващите важни действия, които трябва да извърша до юли? Козирог е знакът на големите постижения. Нека да мислим за това затъмнение като за ракетна площадка към най-смелите ни мечти!

Макар че Козирог е знакът на структурата и планомерните действия, енергията на затъмнението ни напомня да поддържаме гъвкави нагласи. Добре е да останем отворени към чудесата и промените, които Вселената може би е продготвила за нас. В дните след слънчевото затъмнение не са изключени събития, които насочват вниманието ни в нова, неочаквана посока.

Пръстеновидно затъмнение

Настоящото слънчево затъмнение е пръстеновидно. Това означава, че Луната се намира в перигея си – най-отдалечената точка върху еклиптиката й спрямо Земята. В резултат, когато Луната минава пред Слънцето, закривайки го, зад нея се вижда огнен пръстен от слънчеви лъчи.

От астрологична гледна точка, този тип затъмнение ни кара да се замислим кои са хората зад гърба ни, които винаги ни подкрепят когато започваме нещо ново или не знаем как да постъпим. Добре е да си изясним от каква подкрепа имаме нужда, за да постигнем следващата си цел. Кой ще върви редом с нас и на кой не му е там мястото?

Ето 3 идеи как да се възползвате от слънчевото затъмнение:

1. Не се предавайте!

Ако нещата не се получават от раз, опитайте друг метод, за да постигнете желания резултат. Символът на Козирога е планинската коза, която е винаги устремена към върха – дори да няма къде да стъпи, тя захапва скалата и продължава нагоре. Поддържайте фокуса върху целта си и действайте решително! Не се предавайте пред неуспехите, те са нормална част от пътя и ви показват какво да подобрите. Ако е нужно, преразгледайте плана си и се уверете, че градите върху стабилна основа. А когато постигнете целта си, не пропускайте да наградите себе си за положените усилия. 

2. Планирайте бъдещето с уважение към миналото

В състезанието към върха Козирогът е маратонец, а не спринтьор – мислете дългосрочно. Визуализирайте, например, какъв искате да бъде животът ви догодина по същото време. И планирайте в обратен ред – запишете си стъпките, които трябва да изпълните, за да направите тази визия реалност. Но планирайки бъдещето, не забравяйте, че Козирогът уважава традициите и е пазител на историята. Затова потърсете начин да почетете миналото и корените си. Има ли обичаи които се предават във вашето семейство от поколение на поколение?  Те може да ви вдъхновят за наследството, което искате да оставите след себе си някой ден.

3. Свържете се с бащинската фигура

Козирог символизира връзката с бащата и с авторитетните фигури в живота ви. През следващите две седмици помислете какво сте научили от тях, за добро или лошо. Отдайте почит баща си и ако е възможно, прекарайте време заедно с него. Ако има някакъв конфликт в отношенията ви, работете вътрешно върху прошката (дори баща ви вече да не е на този свят). Когато сте в добри отношения с баща си, правите възможно протичането на вашата собствена мъжка (Ян) енергия, независимо от пола ви. А това е енергията на действието и постиженията, благодарение на която ще вървите напред към целите си.

Желая ви вдъхновение и смелост в планирането на желанията ви!

За още инфо какво е значението на затъмненията, кога предстоят през 2020 и как да ги използвате, вземете моя PDF наръчник „Действай според Луната“!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате астро публикации на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *