21.12.2020: Царският съвпад между Юпитер и Сатурн във Водолей

Съвпадът между Юпитер и Сатурн е рядко и много специално събитие, което се случва приблизително на всеки 20 години. Той е известен в астрологията като „царски съвпад“ и представлява среща на тези две планети в един и същи градус на зодиака. През последните около 200 години царските съвпади са се случвали основно в земни знаци. Но сега, на 21 декември 2020 г., Юпитер и Сатурн ще се слеят във въздушния знак Водолей – за първи път от 600 години насам! От значение е също, че този царски съвпад се случва в деня на зимното слънцестоене, както и броени дни след пълно слънчево затъмнение – две мощни астрологични събития, които символизират Новото начало.

Юпитер и Сатурн се срещат в знака Водолей за пръв път от 600 години насам, поставяйки началото на нов етап в развитието на човечеството. Смята се, че съвпадът ще ни въведе по-дълбоко в Ерата на Водолея, макар че астролозите спорят по въпроса кога всъщност започва тази ера. Някои вярват, че тя вече е започнала; други смятат, че остават стотици години до настъпването й. Но независимо кога е официалното й начало, царският съвпад във Водолей ни дава сигнал, че предстои разгръщане на много от темите, свързани с Ерата на Водолея.

Смята се, че съвпадът на Юпитер и Сатурн ще „оцвети“ и оформи идните десетилетия.

През последните 200 години, докато Юпитер и Сатурн са се срещали в земни знаци, те са оформили света, в който живеем в момента. Енергията на земните знаци е много осезаема. Тя е свързана с изграждането на физическия свят, създаването на основи, използването на ресурсите на Земята и фокусирането върху материалните притежания.

Под въздействието на тази земна енергия постигнахме много, но стигнахме до прекалена материалистичност. И сега е време за възстановяване на равновесието. Трябва да се отдалечим от материалната страна на живота – от ограбването на ресурсите на Земята и създаването във физическия свят – и да се насочим към създаване в нематериалната сфера.

Това е ролята на Водолея. Енергията на този знак е революционна и високотехнологична. Тя е насочена към създаването на неща, които работят чрез вълни, сигнали и лъчи. През 2020 г. животът ни принуди да се пренасочим в огромен мащаб към дигиталния свят – за работа, провеждане на срещи и ходене на училище дори. А във физическите магазини процесите стават все по-автоматизирани, с голям фокус върху самообслужването. Дигитализацията ще навлиза все повече, докато получаваме енергията на царския съвпад във Водолей.

Наред с това, ще започнем да наблюдаваме и нарастване на живота в общности. Вместо да чакаме важната работа да бъде свършена от организации или правителството, ще можем да намерим подкрепата, от която се нуждаем, от членовете на нашата общност. Създаването на общности, към които да принадлежим, ще се усеща все по-важно и необходимо.

Енергията на Водолея може да донесе напредък и в сферата на медицината, развивайки алтернативни лечебни практики като звуколечение и лазерни технологии, и все повече дигитализирани здравни услуги.

Водолей е и знакът, който управлява хуманитарните дейности. Във фокуса на вниманието ще навлязат в по-голяма степен проблеми като глада по света, борбата за равни права и помощ за хората, останали без дом.

Водолейската енергия ни позволява да се съсредоточим върху това, което е добро за цялото. Вместо да се фокусираме единствено върху собствените си нужди и желания, ще бъдем в състояние да видим, че всички сме свързани и че трябва да се обединим, за да създадем един по-добър свят. Когато тази енергия е в баланс, тя ни позволява да работим за по-спокойна и състрадателна реалност, в която можем да се поставим на мястото на другите, да създаваме подкрепящи и любящи общности и да споделяме общи цели.

Това е утопичната визия на Ерата на Водолея, за която се говори от десетилетия. Тя е насочена към по-добрия живот, който можем да си представим, където всички сме почитани заради своята индивидуалност, но също така сме свързани и работим заедно в името на общото благо.

Разбира се, всеки тип енергия има и тъмна страна, за която трябва да внимаваме. Когато е извън равновесие, водолейската енергия може да ни доведе до пренебрежително отношение към вярванията, които се различават от нашите собствени. Както и до стаден манталитет, който ни лишава от способността да мислим самостоятелно. Получава се така, че следвайки групата, за да се чувстваме приети, вярваме сляпо в това, в което ни се казва да вярваме.

Важно е да запомним, че не бива да губим своята индивидуалност в името на общността.

Трябва да сме сигурни, че действаме от позицията на своята вътрешна истина и автентичност. В противен случай ще открием, че обществото служи на нечии индивидуални цели, а не на на колективни идеи.

Човечеството има следващите 200 години, за да намери този баланс – това е периодът, в който царските съвпади ще се случват основно във въздушни знаци. Ясно е, че лично ние няма да видим края на този цикъл. Но да бъдем свидетели на неговото начало е рядка и специална възможност!

На индивидуален план, можем да прегърнем енергията на Водолея, като поразсъждаваме върху своята привързаност към материални притежания и ценности. Добре би било да преразгледаме целите си. До момента земната енергия подкрепяше създаването във физическия свят, но навлизащата въздушна енергия ни приканва да сме по-свободни и гъвкави. Тя ни напомня за силата на ума и че нашите мисли са мощен творчески инструмент. Когато действаме от позиция на автентичност и спокойствие, ние автоматично привличаме онова, което е най-добро за нас.

Вместо да се мъчим да материализираме целите си, трябва да се грижим да бъдем в състояние на вътрешен баланс.

Тогава онова, което искаме да проявим в света, ще се случва по естествен път. В състояние на свързаност със себе си, нашите мисли се превръщат в творческа сила за реалността, която искаме да създадем. Особено ако дават принос към общото благо, а не са чисто егоистични.

Да влезем в състояние на вътрешен баланс изисква усилия от наша страна. Изисква да имаме вяра в живота, да обичаме себе си и да взимаме под внимание копнежите на душата си. Това е една постоянна вътрешна работа. И колкото повече се фокусираме върху разширяването на духа си, толкова по-далеч ще стигнем по пътя си.

Добрата новина е, че можем да се допитаме до символиката на Юпитер и Сатурн за указания какво да правим.

Юпитер е планетата на разширението и изобилието. Неговата енергия е естествено оптимистична и ни позволява да видждаме новите възможности и неразгърнатия потенциал. Юпитер разширява всичко, до което се докосне, позволявайки ни да приветстваме изобилието и да виждаме нещата с по-голяма яснота. Това е планетата на щастието и късмета, която ни носи даровете на живота.

Сатурн от друга страна управлява точно противоположния принцип – на свиването и трудностите. Той е строгият учител, който винаги иска да следваме правилата, да работим усилено и ни се „кара“, когато не го правим. Смятан е за сурова планета, която налага дисциплина, изправя ни пред ограничения и може да ни накара да се чувстваме притиснати или потиснати. Но благодарение на житейските трудности, пред които ни изправя, можем да израстнем най-много и да разкрием най-високия си потенциал.

Енергията на Сатурн ни помага да се учим от трудностите и грешките си. Помага ни да постигнем зрялост и мъдрост. И да открием вътрешната си сила. Сатурн е господарят на кармата. Когато научаваме сатурновите уроци, справяйки се с трудностите по пътя си, разплащаме кармичните си дългове. И привличаме по-високовибрационни преживявания в живота си. Сатурн постоянно ни напомня, че всички дългове трябва да бъдат платени. Но щом ги платим, можем да преминем на следващото ниво в личната си еволюция. 

Съвпадът между Сатурн и Юпитер е среща между господаря на кармата и планетата на разширението.

Юпитер успява да хвърли светлина върху всичките ни сатурнови уроци. Успява да ги смекчи, за да ги видим с по-голяма яснота, да вземем полезния опит от тях и да израстнем.

На глобално ниво, царският съвпад е като сигнал за пробуждане на цялото човечество, който ни призовава да се издигнем на ново ниво. И съзнателно да работим за разплащането на колективните си дългове. Каквато и да е нашата обща карма на Земята, царският съвпад е тук, за да ни върне в равновесие. Каквото е дължимо, ще трябва да се даде и няма мърдане. В известен смисъл това е момент, в който колективните дела на човечеството биват претеглени на фона на живота дотук, за да видим какво трябва да се промени.

Интересно е също да отбележим, че Юпитер и Сатурн ще се срещнат в нулевия градус на знака – силно заредена точка за всяка зодия.

Нулевият градус символизира безкрайния потенциал от възможности и отварянето на ново пространство. На 21 декември Земята преминава през енергиен портал с много мощна, плодотворна енергия. Това прилича на прераждане, което разкрива безброй нови възможности пред всички нас. Земята никога повече няма да бъде същата! Като същества на тази Земя, ние няма да имаме друг избор, освен да се адаптираме и да приемем тази нова глава в развитието на човечеството.

Енергията на царския съвпад ще се усеща най-силно в рамките на няколко седмици след него. После ще премине към фона на живота ни, където ще продължи да ни влияе през близките години.

⭐️  За по-леко навлизане в новата енергия, включете се в груповата медитация за синхронизиране с царския съвпад тази вечер, 21.12.2020! Медитацията ще започне в Youtube канала на Home Yoga в 20:22 ч. – моментът на точния съвпад между Юпитер и Сатурн! Бъдете навреме! 🧘🏻‍♀️✨

👉 А за да преминете отвъд общите астрологични тълкувания, запишете се за онлайн курса „Астрология за начинаещи“, който стартира от януари!

Успешно навлизане в Ерата на Водолея, скъпи звездни хора!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *