март

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 19 – 25 МАРТ

Пролетното равноденствие тази година настъпва на 20 март в 16:15 ч., отбелязвайки също началото на новата астрологична година. Това е моментът, когато Слънцето се прехвърля от последния знак Риби обратно в първия знак Овен и рестартира зодиакалния цикъл. Нека новото астро приключение започне сега! 😉

пролет

Под въздействието на овенската енергия, до 19 април ще имаме усещане за обновление. Всичко в природата се пробужда за нов живот и същото важи за нас. Освен това, понеже Овенът обича съревнованията и винаги иска да бъде първи, през следващите седмици състезателният дух във всички нас ще оживее. Сега е моментът да се стремим към победата, дори да понастъпим нечие его по пътя и стига да играем честно.

Но, малко като ръчна спирачка за овенската действена енергия, от сряда, 23 март, Меркурий става ретрограден. И това ще продължи до 14 април включително. Истинското време за поставяне на всякакви нови начала ще бъде след овенското новолуние на 16 април, когато и Меркурий ще е отново директен. Докато планетата на ума се движи назад, тя подпомага дейностите с „ре“ и „пре“ – ретроспекция, пречистване, ремонт – т.е. кара ни да се спрем за момент и преди да се впуснем в нови начинания да преразгледаме свършеното дотук, за да направим подобрения. Ако фокусираме енергията си в тази посока, няма защо да се притесняваме от ретроградието. Важно е да не подхващаме нищо ново, включително да не подписваме договори, да не сключваме брак, да не купуваме бяла техника, коли и мотори. Добрая идея е преди сряда да направим бекъп на компютъра, за да си нямаме ядове с изгубена информация.

Също така, желателно е да избягваме излишни конфликти. Докато планетата на комуникацията се движи наопаки през огнения Овен, напрежението поради недоразумения може бързо да ескалира. Вместо да се поддаваме на емоцията и да добавяме дърва в огъня, по-добре да се държим като зрели хора, и да не влагаме енергията си в ненужни битки. Ако успеем да жертваме малко гордост, преглъщайки вербалните снаряди изстреляни срещу нас, до 15 април ще заслужаваме награда като за герой от войната!

И като говорим за напрежение, в края на тази седмица то няма да липсва. В събота, на 24 март, Венера прави квадрат с властния Плутон, а същия ден Слънцето сключва квадрат с агресивния Марс. Тези два аспекта вещаят неприятности – от конфликти с половинката или важни за нас хора, до възможност за физически наранявания. Ако се случи първото, добре е да помислим какво лежи под тази ситуация, може би има нещо скрито и премълчано. А за да избегнем второто, желателно е с повишено внимание да се отнасяме към шофирането или работата с остри предмети. Хубавото е, че и двата аспекта са сравнително краткотрайни, така че тяхното драматично въздействие бързо ще отшуми.

 

Желая ви ведро посрещане на пролетта! Пестете си думите! 😉

Мими  🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *