творчество

15-21 ОКТОМВРИ: СРЕЩИ И ВРЕМЕ ЗА ТВОРЧЕСТВО

В случай че отдавна таите любовни чувства към някого, тези дни може да се отвори добър момент да ги разкриете. В началото на седмицата общителният Меркурий идва в точен съвпад с ретроградната Венера в Скорпион. Ако се натъкнете на „този човек“ на улицата, не се чудете – това е ясен сигнал от Вселената да поемете инициативата и да пренесете разговора от тротоара някъде на по-задушевно място. Време е да проверите какво ще излезе от тази работа. Но не натоварвайте ситуацията с очаквания, просто се насладете на горещия момент.

Освен с обект на сърцето, обаче, този съвпад може да ви срещне и с тъмна фигура от миналото. Все пак двете замесени планети се движат през Скорпион, знака, който управлява всичко скрито и мрачно. Възможно е на повърхността да изплуват стари отношения, които ви разстройват и ви създават усещането, че нямате контрол върху ситуацията. Или пък да се окажете забъркани в някаква борба за надмощие.

В сряда и четвъртък Луната във Водолей може да обостри нервите – потърсете начин да се разтоварите от стреса. И обръщайте внимание на идеите си в тези дни. Водолей е знакът на гениите, току-виж се окаже, че има хляб в някое хрумване, пробляснало за миг в съзнанието ви.

В петък вечер положението става по-спокойно и поема в духовно-мистична посока с влизането на Луната в Риби, която ще остане в този знак до края на седмицата. Уикендът ще бъде чудесен за йога и творчески дейности. Направете си спокойна програма с лежерни занимания вкъщи, без да бързате за никъде и с нищо. Това ще ви помогне да се центрирате и да чуете гласа на своята вътрешна мъдрост.

В събота Меркурий, планетата на ума, ще направи положителен аспект (тригон) с Нептун, управителя на Риби, който отговаря за връзката с Висшия разум. Време е за прозрения, които идват в съзнанието в моменти на медитация. Това са „факсове от космоса“, съдържащи ценни лични напътствия. За да можете да ги получите, осигурете си време за уединение и обръщане навътре към себе си. Изключете звука на телефона, изгасете компютъра и телевизора, оставете четивото настрана. Вместо да вкарвате информация в главата си, вижте какво тя ще роди сама.

Ефект на динамична медитация ще имат заниманията с изкуства, които ви позволяват да творите. Рисуването може да се окаже особено приятно. Както и свободните танци, в които не се притеснявате как изглеждате отстрани, а просто оставяте тялото да се движи както му се иска. Експериментирайте и се забавлявайте!

Успешна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *