ретроградна

01-07 ОКТОМВРИ: ВЕНЕРА СТАВА РЕТРОГРАДНА

Готови ли сте за романтична революция? Или за ясно напомняне, че е време да се вслушате в сърцето си? Този петък Венера става ретроградна и ще се движи назад през следващите шест седмици пренареждайки отношенията с важните за нас хора. Планетата на партньорствата обръща хода си веднъж на две години, за да направи проверка за устойчивостта на връзките – както в любовта, така и в бизнеса. Ще трябва да си отговорим на въпросите: С кой съм всъщност? И какви са отношенията ни?

Обратното движение на Венера започва в Скорпион, знака на интимността. А от 1 ноември планетата на любовта ще се прехвърли в собствения си знак Везни. Най-малкото общо кратно между тях са връзките и близостта. Движението през Скорпион ни призовава да култивираме истинска близост с човека до себе си. Защото да бъдем интимни с някого е много повече от това да разголим тялото си. Нужно е да разголим душата си, да си позволим да бъдем уязвими и да покажем своята същност, с всичките й плюсове и минуси. Защото няма заместител за автентичността. Само когато сме истински, можем да бъдем истински обичани. 

Ако връзката остава повърхностна в периода до 16 ноември, тогава по всяка вероятност ще чувстваме, че нещо важно липсва. Отношенията, които се разпадат на ретроградна Венера просто нямат стабилна основа за бъдещо развитие. Така че нека да не страдаме за тях.  

Скорпион е също знакът на табутата и онова, което се опитваме да скрием от другите. Тази фаза на Венера може да извади наяве премълчани мисли и чувства. А може и да разкрие изневери. Желателно е съзнателно да работим върху партньорските отношения, изчиствайки неяснотите и неразбирателствата. 

След 1-ви ноември връщането на Венера във Везни може изненадващо да ни срещне със стара любов. Ако това се случи, означава, че нещо е останало недовършено между нас и сега получаваме втори шанс – да се съберем или да затворим завинаги тази страница. 

Везни е и знакът на бизнеса – не е изключено да възникнат за решаване делови проблеми от миналото. Нека да гледаме на подобна ситуация като на чудесен шанс да намалим броя на старите тежести, които спъват развитието ни.   

Какво да избягваме на ретроградна Венера:

  • Започване на нова любовна връзка или бизнес;
  • Сключване на брак;
  • Сключване на важни сделки;
  • Значими промени по външния вид – боядисване не косата, татуировки, хирургични корекции, купуване на скъпи дрехи и др.;
  • Купуване на луксозни стоки, в т.ч. предмети на изкуството;
  • Крупни финансови вложения.

Като цяло, темата на ретро фазата е “поглеждане назад”. Последният път, когато Венера се движеше наобратно през Скорпион и Везни беше преди 8 години. Сега е моментът да върнем лентата и да си спомним в каква ситуация сме били от 8 октомври до 19 ноември 2010 г. Кой е бил господар на сърцето ни тогава? И с какви проекти сме се занимавали? Любопитно е, че 8-годишният танц на Венера около Слънцето от геометрична гледна точка описва цвете с пет листенца или петолъча звезда (а в комбинация с движението на Земята се получава красива мандала). Движението на Венера е особено предсказуемо и на всяка 8-ма година тя преминава през една и съща небесна точка, събуждайки в живота ни сходни теми. Можем да наблюдаваме повтарящи се модели на поведение или събития както в личния ни, така и във финансовия ни живот. 

ретроградна

И още един интересен факт:

Всяка ретроградна фаза на Венера всъщност бележи момента, в който планетата се превръща от Вечерница (първата звезда, изгряваща вечер) в Зорница (видима точно преди изгрева на Слънцето). По време на този преход Венера “изчезва” от небосклона за около осем дни, преди да се появи в утринното небе. Може би сте забелязали колко ярка беше Венера през последните няколко седмици. Насладете се тези дни на последните й вечерни проблясъци, защото небесната красавица скоро ще стане невидима за кратко.

На 26 октомври Венера ще дойде в съвпад със Слънцето в Скорпион. Този момент бележи началото на новия й 584-дневен цикъл и малко след това тя отново ще се появи като утринна звезда. В много отношения това прилича на новолуние – новата Венера ни предлага празен лист, върху който да напишем следващата глава от личната си любовна история. Преди 26 октомври можем да използваме Вечерницата, за да се справим със старите проблеми на интимен план. А след това можем да използваме Зорницата, за да съживим страстта и да приветстваме нови възможности в любовта.

Желая ви успешен старт на октомври!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *