умереността

11-17 МАРТ: КЛЮЧЪТ Е В УМЕРЕНОСТТА

Този четвъртък Слънцето в Риби сключва напрегнат аспект (квадрат) с Юпитер в Стрелец. Но тъй като втората планета е силно положителна, макар и отрицателен, този аспект може да бъде много полезен. Той ни дава енергия да напредваме в желаната от нас посока, стига да сме дисциплинирани и да избягваме прекаляването с каквото и да е.

Трудното при този транзит е, че ни кара да се нагърбим с повече задачи, отколкото можем да поемем реално. Както и да надценяваме ресурсите и възможностите, с които разполагаме. Но не е изключено по този начин да надскочим себе си, постигайки повече отколкото сме смятали за възможно. Всичко зависи от това дали по принцип сме по-оптимистично или по-консервативно настроени. Същевременно, квадратът между Слънцето и Юпитер може да ни направи по-щедри или по-екстравагантни, в сравнение с обичайното ни поведение. Под това въздействие, ключът е в умереността, както за положителните, така и за отрицателните тенденции.

умереността

Не на последно място, квадратът между Слънцето и Юпитер може да ни навлече разправии с околните. И двете замесени планети се славят с добро самочувствие и его. Затова, не са изключени спречквания, като плод на арогантност или егоцентризъм. Добре е да проявим повече разбиране към гледната точка на другия, вместо да се инатим, настоявайки на своето.

Също в четвъртък, Марс в Телец прави положителен аспект (тригон) със Сатурн в Козирог. Това докосване между планетата на действието и тази на ограниченията води до добър баланс между „даването на газ“ и „натискането на спирачката“. Сатурн обича структурата и доброто разпределение на времето, така че желателно е да разполагаме с план. Сега е моментът да прецизираме стратегията си, превръщайки работата по проектите си в добре смазана машина.

В събота ни очаква още един квадрат с Юпитер, този път сключен от ретроградния Меркурий. Важно е много внимателно да си подбираме думите, защото този аспект допълнително увеличава комункационните обърквания. Общуването става като развален телефон – казваме едно, а отсреща разбират друго.

В допълнение, възможно е да чувстваме съпротиви към наложените правила. Ако преживяваме нещо подобно, добре е да се запитаме защо съществуват тези правила и как са възникнали, преди да ги стъпчем. Нека да проявим повече разбиране и съчувствие в тази ситуация. Това са силните качества на Риби, знакът, през който се движи Меркурий.

Успешна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *