15-21 АПРИЛ: МЕРКУРИЙ И ВЕНЕРА ВЛИЗАТ В ОВЕН

Караме последна седмица със Слънце в Овен – знакът, при който всичко се върти около личните ни желания. Ако поради някаква причина сме ги оставили на заден план, добре е да си ги припомним и задвижим в дните до неделя. От края на март насам, огненият Овен подклажда нашата оригиналност и способността ни да стартираме нови начинания. Въпросът е: Кои от тях можем да осъществим на практика? А отговорът ще дойде в периода на Телеца, който ще поеме щафетата от другата седмица. Овенът започва новото, а Телецът съставя план за следващи действия и извършва реалната работа.

Но овенската енергия ще продължи присъствието си още, благодарение на Меркурий, който в четвъртък ще влезе на територията на първия знак. Планетата на ума и комуникациите ще остане там до 6 май включително. В този период е важно да подбираме думите си, защото речта става по-остра и пламенна. Стои рискът да си служим със словото като с оръжие и без да искаме да „раним“ някого. Липсата на тактичност се подклажда допълнително и от Юпитер, който в момента е ретрограден. От друга страна, плюсът на Меркурий в Овен е, че ускорява реакциите на ума, правейки го по-услужлив. В дните до Гергьовден ще бъдем по-схватливи и остроумни.

Паралелно, тази неделя и Венера ще се прехвърли на територията на Овена, където ще остане до средата на май. Това е доста страстно разположение за планетата на любовта, съвсем в духа на пролетта, която подклажда сърдечните трепети.

Движението на Меркурий и Венера през първия огнен знак ще поддържа нашата инициативност и желание за действие. Наред с предстоящото навлизане на Слънцето в практичния Телец, през близките седмици звездите ще подкрепят реализирането на стремежите ни.

Междувременно, този петък ни очаква второто за годината пълнолуние във Везни. Едно небесно изключение, акцентиращо върху нуждата от мир и хармония с околните. А именно това е най-голямото предизвикателство в овенските дни, които ни карат да се налагаме над другите. Луната в знака на баланса в отношенията ще ни помогне да завършим седмицата по-приятно. Ако сме във връзка, добре е да планираме романтична вечеря за петък.

Приятни априлски дни на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *