шарена седмица

22-28 АПРИЛ: ЕДНА ШАРЕНА СЕДМИЦА

Астрологичните събития тази седмица са шарени, като яйцата, които предстои да боядисваме! 😉

шарена седмица

Във вторник Слънцето прави съвпад с Уран в Телец. През последните 8 години ежегодната среща на двете небесни тела се разиграваше на територията на Овена. А в Телец предишната им среща е била в далечната 1942 г. Първият земен знак символизира стабилността и материалната сигурност. Уран е планетата на неочакваните обрати и иновациите, а Слънцето е като прожектор, който осветява качествата му.

От една страна, този съвпад може да изкара наяве несигурност, свързана с финансовите структури, на които разчитаме. Но от друга страна, може да ни покаже следващите смели стъпки в развитието ни, които е крайно време да предприемем. Нека да не се съпротивляваме на промяната! Ако сме честни със себе си, вероятно ще видим, че тя е отдавна назряла. Работата на Уран е да ни изкара от коловоза на еднообразието и да ни накара да потърсим нови решения. А на територията на Телеца, иновациите биха могли да се окажат дори доходоносни!

В сряда Плутон започва ежегодната си ретроградна фаза, която ще продължи до 2 октомври включително. Този 5-месечен период ни приканва да се обърнем навътре към себе си с цел себеанализ. Освен това, може да е свързан с разкриване на значими тайни – както наши собствени, така и на други хора, които са тясно свързани с нас.

От 2008 г. насам, Плутон се движи през Козирог, където ще остане до 2024 г. Това е знакът на авторитетите, патриархата, правителствата и големия бизнес. Самата планета пък отговаря за трансформацията и символизира идеята, че нещо старо трябва да бъде разрушено, за да може да бъде изградено новото. Процес, който наблюдаваме в последните години на държавно и бизнес ниво. Както и по отношение на патриархалните ценности и криво разбраната мъжественост. Не е случайно, че темата за женската енергия е все по-актуална. Все повече жени встъпват в силата си и боравят с власт, заемайки значими лидерски позиции. Крайно време е да си отидат остарелите средновековни разбирания, които третират жената като половин човек. Защото любящата и творческа женска енергия е тази, която може да тласне човечеството в по-добра посока на развитие.

Ретроградната фаза на Плутон намалява интензитета на външните събития, прехвърляйки арената на трансформацията на вътрешен план. Идва моментът да се замислим за изборите, които сме направили досега. И как да ги направим по-смислени в бъдеще, така че да живеем в синхрон и разбирателство със Земята (Козирог е последният земен знак, където елементът земя е в най-силното си проявление). Освен това, през следващите 5 месеца е желателно да избягваме борбите за власт с подли провокатори, които ни изкарват извън границите на разумното. Ретроградната фаза на Плутон може да изкриви преценката и интуицията ни. Важно е да не се доверяваме на нищо и никой с лека ръка, а сами да си проверяваме фактите.

В събота, Нептун, господарят на илюзиите, ще направи квадрат (напрегнат аспект) с Марс в Близнаци. Това води до размиване на детайлите или съзнателното им избягване в разговорите. Тук важи правилото: Ако нещо звучи твърде добре, за да е истина, по всяко вероятност не е! Контактът межу тези две планети може да ни направи жертва на големи заблуди. Освен това важно е да избягваме ролята на „спасителя“ или „измъчената душа“. Това са все слаби позиции, в които или даваме твърде много от себе си или ставаме твърде зависими от някой друг.

Но квадратът между Нептун и Марс си има и плюс – възможно е най-сетне да съберем куража да говорим за дълбоко погребани страхове. Или да изтупаме от прахта отдавна забравен талант.

В неделя, с Луна във Водолей и без курс, добре е да се отдадем на почивка и срещи с приятели. В празничния ден нека да забавим темпото и да се насладим на задушевни разговори с единомишленици.

Желая ви светло посрещане на Великден!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *