йога ритрийт

17-23 ЮНИ: ЗВЕЗДИТЕ НИ ПРАЩАТ НА ЙОГА РИТРИЙТ

Пълнолуние в Стрелец

Откриваме седмицата с тазгодишното пълнолуние в Стрелец. Ако можехте да пътувате до която и да е точка на Земята, къде бихте отишли? Под пътешественическите лъчи на тази лунация, позволете си да помечтаете за въпросната дестинация. Потърсете информация за цените на билетите, места за отсядане и други организационни детайли. Току-виж се оказало, че бленуваното пътуване не е така неосъществимо, както ви се е струвало досега.

Стрелец има отношение към всички дейности, свързани с чужденци. Ако скоро не се очертава излизане зад граница, то поне потърсете възможности за общуване с представители на други култури на родна територия или онлайн. Друга чудесна идея е да гледате документални филми за далечни земи. Както и да четете философска литература. Всичко, което разширяваща мирогледа ви е добре дошло в близките дни.

Марс в опозиция с Плутон

В четвъртък, Марс, планетата на активните действия, движеща се през чувствителния Рак, застава в опозиция с властния Плутон в строгия Козирог. Усилията ви да въздействате върху другите и да променяте обстоятелствата може да срещнат значителен отпор. Възможно е да се изправите пред битка за надмощие, в която опонетът ви да постъпи неморално. Или без да зачита чувствата ви. Най-добрата защита е да потърсите подкрепа от максимален брой хора за своята кауза. Избягвайте желанието да се справите сами със ситуацията.

Нептун става ретрограден – време е за йога ритрийт

йога ритрийт

В петък Нептун навлиза в ежегодната си ретроградна фаза, движейки се в собствения си знак Риби, в който се намира от 2012 до 2025 г. Обръщайки хода си, планетата на състраданието и духовността настройва света на интроспективна вълна, до 26 ноември включително. Ако все още мислите за пътешествие, изберете си йога ритрийт, на който да отидете през лятото или през есента. Това ще ви даде прекрасна възможност за оттегляне от обичайното ежедневие и обръщане навътре към себе си, с цел себеразвитие и равносметка. Както Нептун, така и Риби управляват йога и медитацията като дейности за личностно израстване. И имат отношение към изкуствата, творческото вдъхновение и въображението. До края на ноември тези активности могат да ви помогнат да получите ценни прозрения за себе си и света. В този период, се доверявайте повече на интуицията си – тя ще ви покаже верния път. Освен това, поставяйте личните си граници – не позволявайте на другите да злоупотребяват с милосърдието ви. И понеже Нептун е богът на моретата, дните край „голямото синьо“ ще имат целебен ефект. А стъклената бутилка за вода, с която намалявате употребата на пластмаса, показвайки състрадание към природата, ще бъде топ аксесоар в горещите месеци.

Лятното слънцестоене

Също в петък, отбелязваме най-дългият ден в годината и влизането на Слънцето в чувствителния Рак. Огрявайки меката и сантиментална страна на сърцата ви, тези лъчи ви настройват за топло общуване с най-скъпите ви хора. Организирайте семейна сбирка или заведете близките си за уикенд на специално място. Внесете повече уют в дома си, както и в пространствата, които обитавате редовно, като офиса или колата.

Освен това, на 21 юни светлината взима превес над мрака – метафора за надмощието на мъдростта и познанието над невежствето. Използвайте деня, за да „влеете“ повече светлина в себе си – медитирайте, отделете време за водене на дневник или почетете вдъхновяваща книга.

Желая ви смислени и приятни юнски дни!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *