eмоции

2-8 ЮЛИ: Обострени емоции и оптимизъм

Прекарваме първите три дни от седмицата с Луна в мечтателния и отнесен знак Риби, докато Слънцето се движи в чувствиятелния Рак. С двете светила във водни знаци, интуицията и емоционалните ни преживявания излизат на преден план. Добра идея е да намерим време за творчески дейности или медитация – това ще ни помогне да се чувстваме добре и ще ни даде възможност да получим лични прозрения. В противен случай може да страдаме от променливост на настроенията. В един момент да сме весели и усмихнати, а в другия да сме тъжни, дори без да знаем защо. Но от положителна гледна точка, отношението ни към околните сега е неосъждащо, състрадателно и изпълнено с внимание. Гледаме на света от една по-романтична перспектива.

eмоциите

В четвъртък Слънцето сключва положителен аспект (тригон) с Юпитер в Скорпион. Юпитер отговаря за разширението на съзнанието, а доскосването със Слънцето подкрепя този процес. Този транзит е силно позитивен и ни гарантира един ден изпълнен с добри чувства мир и хармония. Желателно е да използваме енерхията му, за да постигнем нещо хубаво за себе си. Изкушението е да се оставим на приятните чувства и да позволим на деня да се изплъзне без да свъшим нищо съществено. Юпитер ни дава късмет и прилив на оптимизъм, а Слънцето – на жизнена енергия. Ако ги използваме по предназначение, делата ни могат да се наредят в желаната от нас посока. Освен това, ще имам възможност да погледнем на живота си в цялост и да видим голямата картина. Целта е да направим оценка на ситуацията и да си отговорим дали тя пасва на нуждите ни.

Понеже ще сме положително настроени, ще можем да извършим промяна във всяка сфера от живота си, без да имаме усещане за загуба. Често, когато сме нещастни, се държим за нещо, от което нямаме нужда наистина, просто защото ни дава усещане за сигурност. Но под въздействието на Слънцето и Юпитер, умът се чувства жаден за нови преживявания. Време да изпробваме нещо различно, да се отправим на пътешествие и да разширим съзнанието си! Можем да използваме тази енергия, за да изучаваме философия или друг предмет, който ни дава представа как функционират животът и вселената.

В петък, Меркурий в Лъв ще застане в опозиция с ретроградния Марс във Водолей. Добре е да сме предпазливи с думите и поведението си. Ще имаме порив да кажем на всеки срещнат какво точно мислим за него, дори да не е особено ласкаво. Околните също могат да се окажат заядливи и да си търсят повод за конфликт. В такъв момент предизвикателството е да бъдем съзнателни за собствените си чувства на враждебност и пренебрежение към другите. Важно е да не ги потискаме, но да опитаме поне в някаква степен да ги контролираме.

Този транзит ни помага да осветлим свои вътрешни конфликти и проблеми на егото ни. Можем да използваме момента градивно, за да получим откровена обратна връзка за дейностите си, стига да сме готови да понесем критика. Също така, можем да заявим собствената си позиция пред другите по определни въпроси, отстоявайки себе си. Но е важно да избягваме всякакви импулсивни действия. Те могат да се окажат предпоставка за конфликт или физическо нараняване.

Успешна юлска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *