лунно затъмнение

21-27 ЯНУАРИ: ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ В ЛЪВ

Седмицата започва силно със супер пълнолуние и лунно затъмнение в Лъв. Луната се намира в перигея си – най-близката до Земята точка върху еклиптиката й. Това прави нощното светило да изглежда малко по-голямо от обичайното. В допълнение, по време на лунно затъмнение, Земята се пада точно по средата между Слънцето и Луната, хвърляйки сянка върху лунната повърхност. В резултат, Луната изглежда тъмно червена и оттук тръгва определението „кървава Луна“ за небесното събитие.

кървава луна

Това е последното от серията затъмнения по оста Лъв-Водолей, която започна на 11 февруари 2017 г. Събитията, които са се задвижили тогава, тази седмица могат да достигнат до своя драматичен финал. Но яснотата е за предпочитане пред неведението. Затъмненията имат свойството да разкриват онова, което стои в сянка. Изненадите не са изключени на всички фронтове на живота. Но това са разкрития, които е необходимо да видим.

През последните две години оста Лъв-Водолей подчертаваше разделението между бляскавата елитарност (Лъв) и духа на единство в обществото (Водолей). Сблъсъкът между тези две противоположности може да даде някакъв резултат през следващите две седмици, докато осмисляме уроците на лунациите от 2017-та насам. Най-добрата възможна комбинация между Лъв и Водолей е постигането на революция чрез любовта. Или както Мартин Лутър Кинг е казал, любовта е „единствената сила, способна да превърне врага в приятел“.

Че моментът е напрегнат подсказва и квадратът (негативен аспект) между Марс и Сатурн, който се случва също в понеделник. Усещането, продължаващо и в следващите дни, е сякаш не знаем дали да настъпим газта или да натиснем спирачката. Добре е да избягваме прибързаните действия. Правилният ход ще ни се разкрие сам, при това скоро, така че нека да дишаме дълбоко и да се доверим на Вселената.

Със сегашното лунно затъмнение приключва и коридорът за посяване на намерения, който започна на 6 януари със слънчевото затъмнение и новолуние в Козирог. През следващите две седмици, докато Луната намалява, идва време за освобождаване и пречистване от всичко старо, което ни пречи и задържа развитието ни – предмети, ситуаци, взаимоотношения… Но внимавайте – онова, което изхвърлите сега, ще напусне трайно живота ви. Важно е да сте сигурни в решението си, защото няма да има връщане назад.

Желая ви успех с пречистването, за да дишате по-леко след това!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *