вълнения

23-29 ЮЛИ: ВЪЛНЕНИЯ И НЕОЧАКВАНИ ОБРАТИ

Тази седмица ни предстоят вълнения, изненади и неочаквани обрати, които ще варират от тотално нови обстоятелства до „факсове“ от миналото.

Изненадите започват в сряда с напрегнат аспект (квадрат) между Слънцето и Уран. За втората планета важи фразата „очаквай неочакваното“, така че трудно е да се предвиди какво се задава и на кой житейски фронт. Каквото и да ни сполети, обаче, важно е как ще реагираме – това е единственият избор, който е изцяло наш. Вместо да се вайкаме, напрягайки нервите си излишно, по-добре е да се фокусираме върху вариантите за разрешаване на ситуацията. От нас зависи дали ще яхнем вълната или ще я оставим да ни залее!

вълнения

Също в сряда, Венера прави опозиция с Нептун, усложнявайки положението. Когато планетата на партньорствата застава точно срещу господаря на илюзиите, добре е да сме внимателини във връзките си. Нашите нереалистични очаквания към партньора (в любовта или в бизнеса) могат да доведат до разочарования. Нужно е да положим усилия, за да видим и разберем реалността, пред която сме изправени. Моментът не е подходящ да се правим на щраус, който забожда главата си в пясъка. Нито да се поставяме в позицията на жертва, мислейки си, че правим всичко за отсрещната страна, без да ни се връща същото. Това е долна игра на егото, чиято главна цел е да манипулираме чувствата на другия. Но дори наистина да сме толкова отдадени, че да се раздаваме напълно, това няма да помогне. Ако не зачитаме собствените си нужди, така единствено учим другия да не ги зачита също.

Горните два аспекта в комбинация биха могли да бележат сътресения в любовта или в бизнеса. Каквото и да се случи, то със сигурност ще бъде важно, защото протича в коридора между две затъмнения. Но нека да не виждаме предизвикателствата като драма, а по-скоро като възможност за разрешаване на проблеми. Така вероятно ще извадим важни житейски уроци, които ще ни бъдат от полза занапред.

За капак, в четвъртък Меркурий става ретрограден и ще се движи назад през Лъв до 18 август включително. Събития или хора от миналото могат да се връщат неочаквано в живота ни. Ако това се случва, Вселената ни праща сигнал, че нещо е останало недовършено. Целта е да го потърсим и разберем, за да можем да го финализираме. Периодът е супер за ретроспекция и анализ на последните три месеца. Както и за правене на ремонти. Добра идея също е да са свържем със стари приятели, с които не сме се виждали отдавна – може би нещо полезно и приятно ще излезе от този контакт.

Лъв е знакът на егото, флиртовете и желанието да бъдем център на вниманието. Обратното движение на планетата на ума и общуването през него може да донесе конфликти, погрешно разбрани романтични сигнали или модни гафове. Добре е да отложим всякакви татуировки и смели решения за визията си за след 19 август. Междувременно, бивши гаджета могат да изникват неочаквано на пътя ни. А влюбените двойки могат да се спречкват за глупости. Стои рискът също да бъдем подценени поради някаква причина. Важно е, обаче, да защитаваме интересите си и да не позволяваме на добрите възможности да ни се изплъзнат. Но преди да влезем в ролята на лидер, желателно е да сме наясно в какво се забъркваме. И никакво подписване на договори през ретро фазата на Меркурий!

Коридорът между две затъмения, в който се намираме последните две седмици, приключва в 23:20 ч. този петък с лунното затъмнение/пълнолуние във Водолей. Това е второто от трите затъмнения през лятото, случващи се в периода 13 юли – 11 август. И последното затъмнение в този знак, след двугодишна поредица от затъмнения по оста Лъв-Водолей, която започна на 11 февруари 2017. В знака на груповите дейности и социалната справедливост, то ни носи ясното послание да потърсим обединение с другите. Мотото на затъмнението е „един за всички, всички за един“!

В допълнение, по време на затъмнение Луната изкарва наяве онова, което стои в сянка в живота ни. А Водолей е знакът под управлението на Уран, така че фразата „очаквай неочакваното“ остава валидна с пълна сила! Не е изключено да настъпят събития, с които да ни се наложи да се справяме бързо. В хода на действието, важно е да не забравяме, че всички имат право на хуманно отношение, дори враговете ни.

В деня на затъмнението, Слънцето (егото) ще застане в опозиция с ретроградния в момента Марс (агресията, травмите), нажежавайки до червено астро картината. Важно е да сме с повишено внимание докато шофираме, боравим с остри предмети или във всякакви други ситуации, криещи рискове от нараняване! Желателно е да сме малко по-смирени и да избягваме конфликтите точно тогава.

След целия екшън през седмицата, уикендът вещае щастлив край. В събота Венера (хармонията в отношенията) прави положителен аспект (тригон) с Плутон (интимността). Най-добре е да прекараме уикенда с любимия човек и да се насладим на душевна и физическа близост. А ако сме сред необвързаните, няма да ни липсват предложения, на които е трудно да устоим. И двете замесени планети са в земни знаци, така че би могло да се получи нещо стабилно и трайно.

Предстои ни вълнуваща седмица. Нека вълненията да водят до щастлив финал!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *