Сатурн

29 АПРИЛ – 5 МАЙ: САТУРН СТАВА РЕТРОГРАДЕН

От този вторник, 30 април, Сатурн навлиза в ежегодната си ретроградна фаза, която ще трае до 17 септември включително. За втора поредна година планетата на дисциплината и упорството обръща хода си в собствения си знак Козирог. Сатурн обича планомерните действия и особено в ретроградната му фаза важи правилото „Ако се провалиш с планирането, планираш да се провалиш.“ Оттук до средата на септември, желателно е да намалим спонтанността, за сметка на добре обмислените стратегически ходове. Добре е да си попълним фактите с надеждни данни и да действаме, базирайки се на тях.

Сатурн

Усещането по време на ретро Сатурн е като да караш кола с дръпната ръчна спирачка – вървиш, но трудно. Това може да бъде особено дразнещо, предвид че Юпитер паралелно се движи през собствения си знак Стрелец, давайки ни желание за експанзия и повече смелост в поемането на рискове. Но забавянето на делата ни сега може да се окаже скрита благословия. Юпитер също обърна хода си на 10 април и ще остане така точно 4 месеца, до 10 август включително. В съчетание с ретроградния Сатурн, посланието за всички нас е: „Връщайте се обратно на чертожната дъска!“

Не става дума, обаче, да започнем отначало, а да проверим внимателно творението си до момента. Защото общата задача на всяка ретро фаза е да се върнем назад и да огледаме за грешки. Време е за подобрения! Сатурн в Козирог ни припомня да проверим всички дълготрайни структури в живота си. Тези, които ще служат като основа за бъдещото ни развитие. Заздравяването на фундаментите ще крепи след това бъдещите ни градежи с години.

Козирог отговаря за банките, правителствата и патриархалните общности – през следващите месеци може да се очакват сеизмични промени в тези сфери на живота. Миналата седмица Плутон, планетата на трансформациите, също стана ретрограден в Козирог. Сатурн тук ще изисква почтеност, а Плутон може да предизвика разкриването на дълбоко заровени тайни. Скрита информация за глобални лидери – от държавници до шефове на големи корпорации, може да излезе наяве по неведоми пътища. Но стои и рискът от манипулиране на данните. Може да ни е трудно да разберем на кого и на какво да вярваме. Ще трябва да проверяваме информацията от няколко източника, за да сме сигурни в нейната достоверност.

В неделя ни очаква тазгодишното новолуние в практичния знак Телец (01:45 ч.). Заедно с ретро Сатурн, това е второто за седмицата небесно събитие, напомнящо ни да направим по-прости тези неща в живота ни, които са станали твърде сложни. Бавният и стабилен Телец ни приканва да постигаме целите си чрез планомерни действия. Но без да жертваме красотата и качеството. Нека да се отдадем на процеса и да планираме нещата така, че да са трайни във времето. Освен това, Телец е знакът на парите и земята. Можем да си поставим предизвикателството да „гласуваме“ за природата, като купуваме по-екологични продукти.

Желая ви щастливо начало на май!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *