Меркурий

29 ОКТОМВРИ – 4 НОЕМВРИ: МЕРКУРИЙ В СТРЕЛЕЦ

Този четвъртък Меркурий, планетата на ума и комуникацията, влиза в Стрелец, знака на оптимизма, експанзията и истината. Откровеността изгрява с пълна сила на сцената на отношенията и ще ни бъде трудно да лъжем. Така че, не питайте околните какво мислят, ако не сте готови да чуете честното им мнение! Стрелец отговаря за разширяването на мирогледа, за приключенията и контактите с чужди култури. Престоят на комуникатора в този знак може да провокира интересни философски разговори, дискусии за положението на света или копнеж за далечни пътешествия. Освен това, ще събуди мащабното мислене и способността да виждаме голямата картина. Като цяло, с шарената планета в знака на оптимизма ще гледаме на живота малко по-ведро и леко.

Меркурий

Меркурий ще остане в Стрелец чак до 5 януари, заради ретроградна фаза от 17 ноември до 6 декември включително (със завръщане в Скорпион от 2 до 12 декември). Докато планетата на ума се движи назад в знака на откровеността, да сме тактични ще бъде истинско предизвикателство. Може неволно да „застреляме“ някого с думите си и това да причини недоразумения в общуването. Възможно е също да се върнат за преразглеждане стари теми, които са били актуални за нас през декември 2017. Тогава Меркурий последно беше ретрограден в Стрелец. Добрата новина е, че тази година по всяка вероятност ще сме по-подготвени, за да се справим с тях.

Но да се върнем на тази седмица. Отново в четвъртък, непосредствено преди изгрева Венера ще се покаже на хоризонта, след като за 8 дни се скри от погледа ни. Престоявайки в тъмнина, планетата на любовта и парите (която в момента е ретроградна) извърши своя преход от Вечерница към Зорница. Това бележи началото на нейния нов 584-дневен небесен цикъл. Чрез него получаваме празен лист, върху който ще пишем новата си лична история в любовта и финансите през следващите 19 месеца.

В подкрепа на последното, от 1 ноември движещата се назад Венера се връща до своя собствен знак Везни, където ще приключи ретроградната си фаза в средата на месеца. През следващите две седмици желателно е да работим върху баланса в даването и палучаването – както в партньорските отношения така и на паричен план. Може да ни се наложи да изгладим някои противоречия с важните за нас хора. Но това е градивен процес, който ще ни помогне да развиваме отношенията си на чисто през новия венерин цикъл.

Успех с откровеността и търсенето на баланса! И прекрасна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *