новата година

31 ДЕКЕМВРИ – 6 ЯНУАРИ: МЕЖДУ СТАРАТА И НОВАТА ГОДИНА

Годината завършва алхимично с Луна в Скорпион, която ни подтиква да надникнем в дълбините на душата си. Припомнянето на събития от 2018 може да пробуди в нас силни емоции, вариращи от радост до тъга. Но все пак, целта на Скорпион е да постигнем трансформация. На границата между старата и новата година, въпросът е как случилото се ни е променило. И какви са изводите, до които сме достигнали чрез тези преживявания?

Новата година

На 1 януари Луната ще дойде в съвпад с Венера в Скорпион. Това е вълшебен момент, който можем да използваме, за да получим лични напътствия за 2019-та по мистичен път. Извадете тестето с гадателски карти или отворете произволна книга на „случайна“ страница и вижте какво послание ще намерите за себе си там!

В сряда, на 2 януари Марс катализира новото начало, прехвърляйки се от Риби в Овен. Или иначе казано – от последния към първия знак в зодиака, където червената планета е на своя територия. Марс ще остане в Овен до 14 февруари включително, помагайки ни да влезем в годината с летящ старт. С планетата на действието в собствения й знак, добре е веднага след празниците да задвижим с пълна сила плановете си за първото тримесечие.

И ако още нямаме пълна яснота за тях, достатъчно е да изчакаме до неделя, 6 януари, когато ще се случи първото новолуние плюс слънчево затъмнение за 2019! То ще бъде в Козирог, знака на амбицията и постиженията. На практика, слънчевото затъмнение е турбо новолуние – то е с по-голяма сила и дава отражение върху живота ни за период от 6 месеца до 2 години напред. Моментът е чудесен за посяване на намерения. А в дните след новолунието е добре да ги подкрепим чрез активни действия. Козирог пък е знакът на кариерата, така че е желателно да насочим усилията си към професионалното си развитие. Освен това е и знакът на структурата, който обича писмените планове и следването им стъпка по стъпка. Ако сега отделим времето, за да планираме внимателно онова, към което се стремим, а после се придържаме към плана, имаме всички шансове в хода на годината нещата да се случат!

И още нещо важно – понякога затъмненията изкарват на светло скрити врагове или поднасят изненади. Бъдете готови за неочаквани обрати или необичайни решения, които ви се предлагат от нищото.

Междувременно, в събота Уран ще се пробуди от 5-месечната си ретроградна фаза, която започна на 8 август в Телец. На 7 ноември той се върна до Овен, където се намира в момента. Потегляйки отново напред, редом с Марс в същия знак, планетата на иновациите и технологиите подпомага прогреса в името на общото благо. Но Уран е и космическият бунтовник, който не търпи несправедливости и ограничения над личната свобода. До 6 март включително, той ще се движи за последно през агресивния Овен, където ще се върне отново чак след 80 години. И за довиждане, може да доведе до сътресения на личен или обществен план, които имат за цел да разбият статуквото. Последните му месеци в Овен ни призовават да преразгледаме идеалите си и да се борим за това, в което истински вярваме!

Желая ви щастлив преход от старата към новата година! Нека 2019-та бъде по-добра във всяко отношение!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *