зимното слънцестоене

17-23 ДЕКЕМВРИ: ЗИМНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ И ОЩЕ

Празничните традиции са на всяка крачка в момента, но този четвъртък ще можем да „оцветяваме извън контурите“. Слънцето прави ежегодния си тригон (положителен аспект) към Уран, планетата на иновациите и нестандартното. Докосването между тях пробужда желанието ни да експериментираме, както и гениалните идеи. Добре е да планираме вдъхновяващи дейности, които ще ни помогнат да родим нещо ново с главата си. Сред тях са четенето на книги, гледането на интересни лекции онлайн или запознаването с нови приложения и инструменти. За някои хора, този транзит може да освети пътя към доброволчеството и социалните дейности в името на общото благо. Има много добри каузи, към които да дадем принос.

Уран е и планетата на приятелството – тази седмица е възможно да имаме ценни запознанства с единомишленици. Или да прекараме наистина качествено време с хора от настоящия ни кръг. Но добре е да имаме предвид, че Уран в момента е ретрограден в Овен и ще остане така до 5 януари включително. Не се напъвайте с хора, с които усещате, че не си пасвате. Не се престаравайте в желанието си да впечатлите другите. И не приемайте никой за свой кумир преди да сте проверили добре човека. Бъдете отворени към идеите на другите, но се вслушвайте най-вече в себе си.

зимно слънцестоене

В петък ни очаква зимното слънцестоене, което бележи най-краткият ден в годината и символичното раждане на новото Слънце. В прикритието на тъмнината можем да се обърнем навътре към себе си и да разгледаме пейзажа на собствените си преживявания. Денят е прекрасен за медитация, както и за равносметка какво сме постигнали или преживели през 2018-та. За какво сме благодарни? И какво бихме искали да оставим в миналото? Зимното слънцестоене бележи също влизането на Слънцето в Козирог, знака на кариерата, амбициите и желанието за постижения. Моментът е перфектен да набележим целите си за 2019-та! Козирог обича плановете и структурата, и не е случайно точно в неговия месец (до 20 януари) всички ние избистряме стремежите си за новата година. Желателно е да запишем своите цели черно на бяло и да отделим време, за да визуализираме тяхната реализация.

В събота се случва последното пълнолуние за тази година, в чувствителния и грижовен Рак. Това ще внесе доза сърдечност в предпразничните дни. Добре е да използваме уикенда, за да се погрижим за домашния уют – от украсата до храната. Тези лунни лъчи създават прекрасна атмосфера за гушкане с любимите хора вкъщи на топло.

Но нека не забравяме също, че в Рак емоциите са силно обострени и варират в двете крайности. Ако под повърхността на отношенията с роднините е назряло някакво напрежение, твърде е възможно да излезе наяве в края на седмицата. Както казва Рам Дас, „Ако си мислите, че сте просветлени, пробвайте да изкарате седмица с роднините си.“ Иска ли ви се да пропуснете семейното събиране, заради някой, който ще е там? За да избегнете разправиите около коледната трапеза, по-добре изгладете отношенията си с човека този уикенд. Понякога един сърдечен и открит разговор може да направи чудеса. А те се случват именно около Коледа!

П.С. Още се чудите какво да подарите на специален за вас човек? Вместо поредния предмет, подарете му персонални напътствия от звездите, с ваучер за личен хороскоп! 😉

Светла предпразнична седмица, скъпи звездни хора!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *