розово

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 19 – 25 ФЕВРУАРИ

В четвъртък тази седмица, положението става розово – двете романтични и мечтателни планети, Нептун и Венера, се прегръщат в съвпад в Риби, знакът на въображението и илюзиите. Тази космическа връзка се случва веднъж годишно, отваряйки сърцата ни за любовта. Това е нещо като енергийно повторение на Денят на влюбените от миналата седмица. Но ако тогава имаше равнодушни, този път топлото и любвеобвилно чувство ще залее всички. За тези, които са във връзка, близостта и времето с любимия човек ще се усещат приказни. А свободните като нищо могат да попаднат под въздействието на някой чаровен принц (или принцеса). В която и група да сте, просто се оставете на сърдечните трепети и се насладете.

pink and dreamy

Освен това, сливането между Венера и Нептун събужда въображението и творчеството. Така че заниманията с всякакви форми на изкуство ще бъдат на почит тази седмица – вадете четките и боичките, музикалните инструменти и танцовите обувки! Но гледайте да останете поне с единия крак на земята – прекалено активното въображение може да ви накара да загубите връзка с реалността.

Тъй като Риби и Нептун отговарят за прошката, а Венера е планетата на хармонията в отношенята, последната (но не и по важност) тема на този транзит е „поправянето“ на взаимоотношенията. Прошката е работа на сърцето, а не на главата. Тя е процес, който може да отнеме време, но лекува душата и си струва да му се посветим. Повече по тази тема, вижте в статията ми „Как да простя?“!

Но до неделя е добре да сте приключили със сантименталната страна на нещата, защото за финал на седмицата ни очаква квадрат (напрегнат аспект) между Венера и Марс, който ще дойде като гръм в рая. Огненият Марс в Стрелец ще спука розовия сапунен мехур на Венера в Риби с пронизващите стрели на истината. В този знак Венера се изживява като жертва, а Марс е космическият грубиянин, който пали от четвърт оборот. В такава ситуация не е добре да замитате проблеми под килима, но дори да сложите всички карти на масата, има шанс да бъдете неправилно разбрани. Оставете обсъждането на чувствителни теми за друг ден, отлагайки мъдро конфронтацията. Желязото е твърде горещо, за да го ковете този уикенд. Обаче, ако прекалено дълго сте седяли в изчакващ режим, квадратът между Марс и Венера може да ви задвижи. Но пък може и да ви послужи като катализатор, за да направите връзката отново интересна.

Пак в неделя, Меркурий, планетата на комуникацията, ще настигне Нептун в Риби. Това може да ви помогне да отклоните горещите теми, като планирате „невербален“ ден на изкуствата – отидете на кино или на театър, където ще се забавлявате заедно, но без да говорите. Това ще свали напрежението в края на седмицата.

Желая ви щастлив финал на тази емоционално наситена седмица!

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *