отивам си на тренировка

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 26 ФЕВРУАРИ – 4 МАРТ

Пролетно почистване или пролетно спортуване? Тази седмица ни се дава шанс да започнем отрано и с двете. В петък, 2 март, ни очаква пълнолунието в Дева – ключовата дума тук е „чистота“ и тя се отнася за пространствата, които обитаваме – дома и тялото. Любопитно е, че според Фън Шуи, науката за правилното подреждане на дома, жилището на човека е огледално отражение на него самия. Тази седмица могат да излязат на светло аспекти на живота ни, в които сме създали безпорядък. Tъмната страна на Дева е свързана с прекаленото вглеждане в детайлите, така че нека не залитаме в тази посока, а да се хващаме на работа! Майка Тереза (зодия Дева) е насърчавала хората да вземат метлата и да почистят пред дома си, вместо да чакат нещата сами да се оправят. Така че няма място за пасивност, дошъл е моментът да поемем отговорност в грижата за себе си!

Отдавна ли отлагате започването на спорт? Или сега си намирате извинение със снега навън, за да пропускате тренировки? Ядете ли ултрапреработени храни, пълни с химия, без да мислите какво давате на тялото си? Превърнал ли се е домът ви в кочина? Ако честният отговор на някой от тези въпроси е „да“, време е да си биете два шамара вътрешно, да се вземете в ръце и да се задействате! 😛

Тъй като Дева е земен знак, има отношение към „зеления“ живот. Освен че това касае грижата за здравето, може да бъде продължено и в грижата за дома. Тази седмица се поинтересувайте за начини да замените битовата химия, с която чистите у дома, с естествени средства като сода, оцет или етерични масла. Далеч нямаме нужда от всички тези отровни химикали, с които сме свикнали. Пречистването може да се направи и на фин план, с помощта на благовония (да прекадим с тамян, градински чай, пало санто или да запалим лампа с етерични масла), за да пропъдим застоялата енергия и заредим пространството. Освен това, добре е да се погрижим за цветята – зеленината в дома.

Дева е знакът на служенето и „приложната магия“. Наричат я „архитектът на материята“, защото чрез двете си ръце превръща света в едно по-добро място. Освен това, обича да помага на другите с това, което може. Така че, помислете, имате ли нужда от помощта на специалист в някоя сфера от живота си? И как можете вие самите да бъдете в услуга и помощ на хората около вас? Дори под формата на милосърден жест към непознат!

Отново в петък, Венера в Риби прави тригон (положителен аспект) към Юпитер в Скорпион. Докосването между тях е един от най-хубавите аспекти в астрологията, защото свързва двете планети на щастието и удоволствията. Единственото лошо е, че това трае твърде кратко, само за ден. Но точно в края на работната седмица, ще ни внесе лекота и възможност за приятни преживявания с важните за нас хора. Не е изключено да сме малко по-лениви и да ни се иска просто да се отдадем на наслади. Но нека да не забравяме повелите на Девата и да избегнем преяждането и препиването точно тогава.

В събота, в Деня на Освобождението на България, следва тригон между Меркурий и Юпитер, планетата на ума. По някакъв начин съзнанието ни ще преживее пробуждане и разширяване, като това може да важи включително за националното самосъзнание. Юпитер е философски ориентирана планета, която отговаря за формирането на мирогледа. Възможно е в този ден да имаме преживявания или размисли, развиващи начина, по който виждаме света и своето място в него.

Щастлива и здравословна снежна седмица на всички! 🙂

Мими

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими тук: http://facebook.us9.list-manage.com/subscribe?u=262941daee298bdaa24ea3ad5&id=642010ebc9

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *