Лунно затъмнение

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 29 ЯНУАРИ – 4 ФЕВРУАРИ 2018

Време е да върнем лентата назад – какво се случваше с нас около 21 август миналата година? Тогава беше пълното слънчево затъмнение/новолуние в Лъв. Всички надежди, желания и мечти, които сме посяли под лъчите на тази необичайно силна нова Луна, могат да се материализират около сряда, 31 януари, когато ще се случи пълното лунно затъмнение в Лъв. Пригответе се за прибиране на реколтата! Това пълнолуние завършва лунния „цикъл на засаждане“, който сме започнали преди 6 месеца. В енергията на царствения Лъв, „плодовете“, които ще берем сега могат да се окажат бляскави и грандиозни. Всеки може да се превърне в знаменитост под въздействието на лунно затъмнение в знака на публичната изява! Ако сте спечелили своето право на слава или просто имате нещо вълнуващо и важно за споделяне, сега можете да го „изкрещите“ в социалните медии. Един съвет: отделете си повече време в сряда сутрин, за да се нагласите, докарвайки визия „за пред хората“. Не само, че денят ще бъде супер за селфита, но може също нечий чужд пръст да се окаже върху бутона на фотоапарата – не се оставяйте на папараците да ви хванат неподготвени! 😉

За други хора пък, това затъмнение може да се окаже последно действие на спектакъла, преди да се преместят да играят на нова сцена. Най-добрите изпълнители винаги знаят как да влязат, но и как да излязат от сцената. Подарете на публиката едно последно представление, насладете му се, а след това поемете към следващото си приключение.

Точно преди Свети Валентин, любвеобвилната енергия на Лъва може да доведе до романтични откровения. Не бягайте от стрелите на Купидон, те са прекалено точни под влиянието на тези лунни лъчи. Затъмненията са предвестници на промяната, ускоряват неизбежни действия и ни принуждават да погледнем в нова посока. Те също така разкриват сянката ни – в прекия и в преносния смисъл. Около сряда това, което таим в себе си, може да излезе наяве, за добро или за лошо. Остава за всеки човек да реши как ще реагира на появилата се информация. Ще побегнем ли в обратната посока или ще използваме това като възможност да подобрим отношенията си чрез честност?

Това затъмнение се пада в средата на поредицата от лунации по оста Лъв-Водолей, която започна на 11 февруари 2017 г. и ще приключи на 21 януари 2019 г. Първата от тези лунации винаги е най-силна, почти като експлозия. След това през следващите около две години работата ни е да разгледаме развалините, да разберем защо е настъпила разрухата и да построим нещо ново на по-стабилна основа.

През изминалата година гледахме как пропастта между елита (Лъв) и масите (Водолей) се разширява. Продължаваме да наблюдаваме как най-богатите хора, опитващи се да прокарат съмнителни закони, срещат отпор от обикновените граждани с помощта на онлайн кампании (територията на Водолея), които променят историята. В средата на тази серия от затъмнения, възникват въпроси. Можем ли да намерим лидерство, което да представлява народа? Разчита ли народа твърде много на управленческа фигура, вместо на себе си? Това са въпроси, които мнозина предъвкват, съвсем в духа на затъмненията по оста Лъв-Водолей. И през 2018 г. очакваме ангажираността с политиката и активизма да продължат да растат. Не са изключени сътресения, но когато се обединят по добър начин, енергиите на Водолея и Лъва могат да доведат до пълна победа на любовта и човещината.

В допълнение, този четвъртък Меркурий, планетата на ума влиза във Водолей, където ще остане до 18 февруари. В този период светът се превръща в гигантски мозъчен тръст – нека брейнстормингът и раждането на гениални идеи започне сега!

Щастливи зимни дни на всички!
Мими

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на office@astroacademy.bg
А за да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими тук: http://facebook.us9.list-manage.com/subscribe?u=262941daee298bdaa24ea3ad5&id=642010ebc9

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

    1 Коментар

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *