Венера в Риби - времето на розовите очила

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 5-11 ФЕВРУАРИ

Двете значими астро събития тази седмица са чак в последния й ден.

В неделя пламенната Венера ще се прехвърли в Риби, присъединявайки се към мечтателния Нептун в собствения му знак, където ще остане до 6 март включително. С планетата на любовта в знака на „розовите очила“, Купидон може да се прояви преди 14-ти февруари, така че няма защо да се съпротивляваме на неговия чар! Още в края на тази седмица ще бъдем супер романтично и лирично настроени, и ще виждаме красота и поезия във всичко. Този омайващ (дори замайващ) период може да стимулира любовен или артистичен ренесанс в живота ни, но ще трябва да забавим темпото, ако искаме да му се насладим пълноценно. Дните след 11 февруари ще са благоприятни за отдаване на мечти и фантазии, медитация и творческа визуализация, и за докосване до музата. Ако целенасочено си отделим време за разпускане, ще бъдем по-възприемчиви към послания от фините светове, под формата на идеи и прозрения. Освен това, ще бъдем по-сърдечни и любящи към хората около нас.

Недостатъкът на Венера в Риби е, че тя може да ни направи наивни. Риби е майстор на илюзиите – това може и да работи в наша полза когато се занимаваме с творчество, но може да се окаже рисковано, когато избираме любовен партньор. Проверявайте хората и фактите преди да се хвърлите с главата напред в нова връзка. Може да се окаже, че възлюбленият не е нито надежден, нито свободен…

Но пък докато Венера се носи през Риби, рутинните ни дейности могат да се превръщат във вълшебни ритуали. Докато си пиете кафето сутрин, започвайте деня с писане благодарности за всичко прекрасно в живота ви и визуализирайте намеренията си за бъдещето, вместо от леглото да захващате имейлите и задачите за деня.

Отново в неделя, Слънцето във Водолей ще направи квадрат (напрегнат аспект) с Юпитер в Скорпион. Тъй като Юпитер е най-положителната планета, на късмета, експанзията и оптимизма, дори напрегнатите аспекти с нея могат да носят позитиви. Освен това, докосванията му с друга планета имат свойството да увеличават нейните характеристики – Слънцето отговаря за нашата жизнена енергия, така че в неделя ще сме изпълнени с виталност и ще можем да напредваме в желана от нас посока, но стига да сме целенасочени и да не пилеем силите си. Предизвикателството на този транзит е, че ни кара да се захванем с повече задачи, отколкото бихме могли да свършим. Но ентусиазмът може да ни подтикне да започнем най-сетне нещо, което доскоро ни се е струвало непосилно, особено ако сме разсъждавали консервативно. Всичко зависи от това дали по принцип сме по-песимистично или по-оптимистично настроени. Също така, този транзит може да ни направи прекалено щедри или екстравагантни.Тук стои поуката, че всяко хубаво нещо, което е доведено до крайност, автоматично преминава в другата крайност. Задачата е да уползотворим енергията си по балансиран и целенасочен начин.

Щастлива февруарска седмица на всички и вълшебен романтично-енергичен уикенд!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на office@astroacademy.bg
А за да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими тук: http://facebook.us9.list-manage.com/subscribe?u=262941daee298bdaa24ea3ad5&id=642010ebc9

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *