1-7 ЮЛИ: ВЛИЗАМЕ В КОРИДОРА МЕЖДУ ДВЕ ЗАТЪМНЕНИЯ

Новолуние със слънчево затъмнение в Рак

Сезонът на летните затъмнения започва този вторник, с новолуние плюс слънчево затъмнение в Рак. Грижиш ли се добре за себе си? Ако повече обръщаш внимание на другите, пренебрегвайки най-важния човек в живота си – твоя милост, време е за промяна!

Слънцето е планетата на егото, а Рак е знакът на грижата и подхранването. Новолунието със слънчево затъмнение значително усилва енергията на знака, в който се случва. Ето какво можеш да направиш, за да интегрираш по положителен начин енергия на Рак в живота си:

  • – Подхрани себе си – започни с купа сезонни плодове и продължи с приятни контакти с хора, които те подкрепят, уважават мечтите ти и ти носят положителни изживявания.
  • – Свържи се отново с член на семейството или стар приятел, който ти липсва.
  • – Прекарвай повече време близо до вода – това ще те пречисти, балансирайки емоциите ти.
  • – Погрижи се за уюта на дома си и пространствата, които обитаваш. Направи отдавна отлаган ремонт или обнови декорацията.
  • – Погрижи се за своята сигурност в бъдеще – започни да спестяваш или направи мъдра инвестиция, която ще ти се отплати.

Влизаме в коридора между две затъмнения

Със слънчевото затъмнение на 2 юли започва коридорът между две затъмнения, който ще приключи с пълнолунието плюс лунно затъмнение на 17 юли в Козирог. В дните между затъмненията се получава сгъстяване на енергията, което можеш да използваш за осъществяване на съкровени желания. Но важно е да си напълно сигурен в това, което искаш, защото действията ти могат да имат дълготрайни последствия. Това, което стартираш сега може да окаже значим ефект върху живота ти за период от 6 месеца до 2 години.

Понякога затъмненията ускоряват неизбежни действия и те принуждават да погледнеш в нова посока. Те също така разкриват сянката ти, в прекия и в преносния смисъл – това, което таиш в себе си, може да излезе наяве, за добро или за лошо. Смята се, освен това, че изкарват на светло скрити врагове или хора, които са ти подливали вода по някакъв начин. Случващото се в отношенията ти с хората в хода на коридора може да има трайни последици.

слънчево затъмнение

Какво означават затъмненията лично за теб?

От голямо значение е къде се случват затъмненията в личния ти хороскоп. Домът, в който попада слънчевото затъмнение дава представа в коя житейска сфера ще е насочен фокусът на вниманието ти през следващите 6 месеца. Добре е да влееш енергията си там, чрез положителни действия. А лунното затъмнение показва в коя сфера от живота ти е нужно да направиш прочистване, къде имаш „боклук“ за изхвърляне. Затъмненията дават възможности за подреждане на приоритетите, съсредоточаване и влагане на енергията в онези области от живота ти, върху които попада акцентът. Помагат ти да прецениш и видиш с точност кое е важно за теб и какво трябва да направиш или промениш. За да разбереш къде попадат затъмненията в твоята астро карта и какво означва това, поръчай личен прогностичен хороскоп. Само през юли, прогностичният хороскоп при мен ще включва подробно тълкуване на затъмненията! Виж още в това видео, в което разказвам за затъмненията.

Марс влиза в Лъв

В деня на слънчевото затъмнение, планетата на активните действия влиза на територията на Лъва, присъединявайки се към Меркурий там. До 18 август включително, червената планета те подкрепя да бъдеш ВИП! Но не става дума да се държиш като примадона. Лъв е царственият знак на зодиака и идеята е да развиеш разбирането, че ти заслужаваш най-доброто. С Марс тук време да се насладиш на лукса и разкоша, които животът ти предлага, под една или друга форма.

Също така, Лъв е знакът на влюбването и флирта, а Марс отговаря за горещите страсти. В сезона на летните любови, стрелата на Купидон може да уцели точно теб! А в коридора между затъмненията, това може да се окаже дори съдбовно. Наслади се на приятните трепети. Но имай едно наум, че не са излкючени обърквания – от 8 юли Меркурий става ретрограден точно в Лъв… Но повече по този въпрос очаквай другата седмица.

В допълнение, Марс в Лъв активира творческите ти възможности. Насочвай енергията си към съзидателни действия. И помисли как можеш да служиш не само на себе си, но и на другите. Все пак Лъвът символизира мъдрия и щедър цар, който мисли за благото на народа.

Венера влиза в Рак

В четвъртък планетата на любовта навлиза в емоционалните води на Рака, където ще се движи до 28 юли включително. Сигурността и близостта във връзките ще бъде важна тема. Ако имаш половинка, отделяй повече време за гушкане и задушевни разговори. Това ще подхрани отношенията ви. Венера също така отговаря за онова, което ни доставя удоволствие, а Рак е домошарът на зодиака. Обновленията, които правиш сега по дома си, ще ти създават усещане за щастие.

Желая ти приятно начало на юли! И мъдри действия в коридора между затъмненията!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

    1 Коментар

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *