8-14 ЮЛИ: МЕРКУРИЙ ОБРЪЩА ХОДА СИ

От понеделник Меркурий обръща хода си до 1 август, напомняйки ни да забавим темпото през летните дни. Време е да си направим ретроспекция на последните няколко месеца, за да осъзнаем и осмислим случилото се.

Точно сега не е добра идея да насилваме събитията, колкото и да ни се иска да реализираме нещо. Твърде вероятно е плановете ни да се объркат. Вместо да се кахърим, нека да направим крачка назад и да се адаптираме към обстоятелствата, давайки най-доброто от себе си.

Може би ще е нужно да проявяваме повече търпение в общуването. Сега думите сякаш се предават през развален телефон – казваме едно, а човекът отсреща разбира друго. Но и това е част от забавянето на темпото. Най-добре би било просто да излезем в отпуск и да се отдадем на релакс, далеч от суматохата на ежедневието.

В сряда Слънцето прави ежегодната си опозиция към Сатурн, планетата на реда и дисциплината. Прекаляването с каквото и да е няма да работи в наша полза. Желателно е да сме по-пестеливи в изразходването на двата си основни ресурса – времето и парите. Този транзит дърпа ръчната спирачка на спонтанността, напомняйки ни, че планирането е стъпка към успеха.

Но още на следващия ден, Слънцето сключва обратен като ефект положителен аспект (тригон) с разсеяния мечтател Нептун. Разпънати между двете крайности – стриктността и отнесеността, ще имаме възможност да потърсим баланса за себе си. Златната среда би била да решим стар проблем по творчески начин. Което е в унисон и с темата за ремонта (на каквото и да е), характерна за ретроградния Меркурий. Въпросът е какво се нуждае от поправка в живота и дейностите ни. А отговорът може да дойде включително по време на медитация.

Накратко, добре е да заделим време на спокойствие за себе си тази седмица, за да можем да чуем вътрешния си глас, който тихичко ни нашепва верните отговори. В коридора между двете юлски затъмнения “факсовете от космоса” могат да се окажат доста точни.

Спокойни юлски дни на всички!

Мими 🙂

⭐️ Само през юли, освен стандартното инфо (тенденциите за няколко години напред, годишен хороскоп и транзити), прогностичният хороскоп при мен включва индивидуално тълкуване на двете затъмнения и тяхното отражение през второто полугодие. За да разберете какво вещаят планетите лично за вас, запишете си час за консултация на office@astroacademy.bg!

Повече детайли за астро консултациите, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

 

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *