Венера в Скорпион

10-16 СЕПТЕМВРИ: ВЕНЕРА В СКОРПИОН И ОЩЕ

За начало на седмицата, Венера влиза в Скорпион, където ще остане чак до 7 януари 2019. Удълженият престой на планетата на любовта в знака на сексуалността и трансформацията се дължи на предстоящата й ретроградна фаза от 6 октомври до 16 ноември включително, с кратко завръщане във Везни. Този страстен период със сигурност ще създаде горещи интимни преживявания. Но за генерирането на искри няма да е достатъчно само триенето на два обекта един спрямо друг. Настоящият венерин цикъл изисква създаването на истинска интимност в партньорствата. А за целта е нужно не просто да разголите тялото си, но и душата си. Също така, Венера в Скорпион много държи на дискретността. Каквото се случва в двойката, нека да си остава там.

Венера

За необвързаните, Венера в Скорпион говори да не сваляте всичките си карти на масата от раз. Запазете известна мистериозност около себе си, за да поддържате интереса на отсрещната страна. Но не прекалявайте – ако се правите на твърде недостъпни, рискувате да изгубите. Така че, оставете „диря от трохи“, по която другият човек да ви намери. А за обвързаните – избягвайте ревността. Това е тъмната страна на Венера в Скорпион, която може да разклати ненужно лодката на любовта.

От вторник Марс, планетата на действието, се завръща във Водолей, знакът на социума и технологиите, където ще остане до 15 ноември включително. Груповите активности и обединяването на усилията с другите ще работи добре в този период. Поинтересувайте се какви са иновациите във вашата сфера. И се постарайте да ги приложите на практика.

Докато войнственият Марс набира скорост в социалния Водолей, радикалните идеи могат да се разпространяват като горски пожар, за добро или за лошо. Не са изключени сътресения на обществен план, породени от недоволството на народа. На личен план, през следващите 8 седмици е възможно да се чувствате по-напрегнати и изнервени. Важно е да намерите за себе си начин да изразходите тази енергия градивно чрез физически действия. А не да я изливате върху хората около вас под формата на избухвания.

В четвъртък миролюбивата Венера ще направи опозиция срещу революционно настроеният Уран. Планетата на партньорствата в мистичния Скорпион ни помага да долавяме неизречените реплики и тънките сигнали на отсрещната страна. Докато рационалният Уран в Телец ни дърпа обратно към материалната равнина, карайки ни да се съмняваме в онова, което не можем да доловим ясно чрез 5-те сетива. С тази опозиция може да преживеете някакво раздвояване, касаещо интимната или финансовата страна на живота ви. Стои рискът да действате импулсивно, реагирайки на обстоятелствата и така да изгубите нещо, за което сте работили дълго. Но поривите да нарушите статуквото също така може да са сигнали, че имате остра нужда от промяна. Все пак, не всичко, което има смисъл от логическа гледна точка, пасва на копнежите на сърцето. Обаче ако не сте готови за големи промени и последиците от тях, пребройте до 10 преди да действате.

В петък Меркурий в Дева ще направи опозиция към Нептун в Риби. Денят не е подходящ за взимане на важни решения. При този аспект липсва трезва мисъл и съзнанието е сякаш замъглено. Повече дълбочина на ума ще имате в неделя, когато Меркурий прави тригон към Плутон в Козирог. Тази седмица важните прозрения ще ви споходят в последния й ден.

Успешна нова седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *