напрегнато

17-23 СЕПТЕМВРИ: ПОЛОЖЕНИЕТО Е НАПРЕГНАТО

Поривите за бунт ще са трудни за потискане тази седмица. В сряда войнственият Марс и революционерът Уран ще се спречкат в напрегнат аспект (квадрат) – третия и последен за 2018 г. Двете импулсивни планети предизвикват периодични прехвърчания на искри от средата на май месец насам, правейки дори търпеливите хора податливи на нервни изблици.

напрегнато

Този 4-месечен цикъл започна с влизането на Уран в Телец, знака на традициите и парите. Като по същото време Марс се прехвърли във Водолей, знака на иновациите и социалната справедливост. Квадратът като аспект символизира сблъсъка между два принципа. Този сблъсък ни принуждава да търсим творческо решение, за да намерим средния път. Квадратите имат за цел да раздвижат застоялата енергия, като ни изкарват извън зоната ни на комфорт и ни принуждават да мислим по нов начин.

На глобално ниво, квадратите между Марс и Уран засилват нарастващото разделение между революционно настроените маси и установеното статукво. И бележат формирането на неочаквани сътрудничества. На личен план, тези бунтовни планети създават вълни на нервно напрежение и гняв, които могат да изглеждат дори „необясними“. Една от възможностите е тези пориви да идват от колективното несъзнавано, а не толкова от преживяванията на индивида.

По време на втория квадрат в началото на август, Марс беше ретрограден. Този път назад се движи Уран. Но тъй като вече два пъти сме минали през това драматично въздействие, време е да заемем проактивна позиция. Мъдро би било да избягваме стресиращи срещи, гневни тълпи и пътуване през задръствания. Нека да имаме едно наум, че ще страдаме от липса на търпение, а поведението на околните ще бъде по-непредсказуемо от обичайното. За да се справим с тази интензивна енергия, желателно е да си даваме повече време за почивка. За разпускане след работа, вместо да отидем на бар, по-добре е да отидем на йога. Или да прекараме времето си вкъщи с любими хора. Идеята не е да се скрием от света, а да останем в сигурна и зареждаща среда, за да избегнем „лудостта“ навън.

За щастие, в неделя две небесни тела влизат във Везни, знака на хармонията и мира – това са Слънцето и Меркурий. Те ще подействат като лечебен балсам на душите ни и ще пренастроят нагласата ни от конкуренция към сътрудничество. В сезона на Везни работата в партньорство ще бъде ключът към успеха. Стига да се сдружим с някой, който допълва нашите качества, вместо да ги дублира. И ако сме засегнали някого в хода на тази седмица, в сезона на Везни можем да развеем белия флаг и да намерим начин да се извиним. Меркурий, планетата на комуникацията ще остане в знака на хармонията до 10 октомври включително, а Слънцето – до 22 октомври. Никога не е късно да опитаме да поправим влошените отношения и дипломатичната енергия на Везни ще ни помогне за това.

Желая ви повече мъдрост и спокойствие тази седмица!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *