Меркурий

3-9 ДЕКЕМВРИ: КРАЙ НА РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ

В понеделник Венера отново влезе в Скорпион, „обличайки“ най-прелъстителния си тоалет. Обратното броене до празниците ще върви с допълнителна доза сексапил и вълнуващи игри на котка и мишка.

Планетата на любовта вече беше в Скорпион през тази година, от 10 септември. И стана ретроградна в този знак на 6 октомври, като на 1 ноември се върна назад до Везни. Сега с повторното й влизане в Скорпион е време да покажем, че сме си научили уроците в любовта. През следващите 5 седмици ще можем да градим истинска интимност във връзките си, не само на основата на страстта, но и на взаимното доверие.

След средата на седмицата мъглата няма да е само навън, но и вътре в нас. В четвъртък Слънцето прави квадрат (напрегнат аспект) с Нептун, планетата на илюзиите и заблудите. А в петък Марс ще дойде в съвпад с Нептун. Тези транзити действат като машина за пушек и замъгляват преценката ни. Ще ни бъде трудно да виждаме истината в ситуациите. Моментът не е подходящ за прибързани решения. За да интегрираме нептуновата енергия градивно в живота си, най-добре е да се отдадем на йога и медитация или творчески занимания. Така ще позволим на духовната страна на планетата да изпъкне в живота ни, вместо да се забъркваме в проблеми.

Меркурий

В петък най-накрая приключва ретро фазата на Меркурий, който на 17 ноември пое на заден ход в Стрелец, а на 2 декември се върна в Скорпион. Ако в последно време сте имали трудности в общуването или с техническите средства, не сте били сами! Когато планетата на ума и комуникацията е ретроградна, действа като развален телефон (или пък може буквално да развали телефона ви). Докато се намира в Скорпион до 12 декември включително, Меркурий изкарва на преден план нежеланието да разкрием истинската си същност. Но това е предизвикателството. Да покажем слабостите си е трудно, но не толкова, колкото да живеем без любов и радост. А те стават истински достъпни за нас, когато имаме смелостта да се отворим към другите. Но не към всеки, разбира се. Нека подберем хора, които са ни скъпи и за които знаем, че вместо да ни съдят, ще проявят разбиране и съпричастност.

Отново в петък ни очаква последното новолуние за тази година – в Стрелец, в 09:20 ч. То ще внесе доза оптимизъм за финал на седмицата. И ще помогне да бъдем откровени. Това новолуние сякаш ни дава зелена светлина да кажем какво наистина мислим, без да ни пука за мнението на другите. Новолунията бележат ново начало, а това конкретно ще ни ни помогне да се откъснем от ретроградията, които ни тормозиха цяла есен. Усещането ще бъде сякаш сменяме пейзажа и вдишваме свеж въздух. Стрелец е знакът на пътешествията – можем да отпразнуваме новолунието в него с бягство от града за уикенда. Или като подхраним душата си чрез философски разговори с интересни и различни от нас хора.

Успешна седмица на всички!

Мими 🙂

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *