Проясняване

18-24 юни: Проясняване на съзнанието и време за прозрения

Нептун става ретрограден

Този понеделник Нептун навлиза в ежегодната си ретроградна фаза и ще се движи назад през собствения си знак Риби до 24 ноември включително. Това е планетата на връзката с духовното и обръщането навътре към себе си. Същевременно, Нептун отговаря за излюзиите, които понякога владеят съзнанието ни. Добрата новина е, че докато се движи назад, замъгляващото му свойство отслабва и през следващите 6 месеца ще виждаме малко по-ясно какво се случва в собствения ни свят. Това ни дава шанс да се освободим от погрешни представи и да лекуваме душата си, преразглеждайки миналото. А също и да се справим с вредни навици и пристрастявания.

Проясняване

Ясното осъзнаване на нещата е ключът към разрешаването на проблемите и израстването. А дейностите под управлението на Нептун могат да ни помогнат да получим тази яснота. Сред тях са: йога и медитацията; изкуството във всичките му форми – рисуване, танци, музика и т.н.; водните дейности – плуване, спа процедури, взимане на вана; неконвенционалната медицина – енергийни терапии, хомеопатия, бахови капки и т.н.; психологията и психотерапията – четене на книги от тази сфера или срещи с личен терапевт. До края на ноември, това са дейностите, които могат да имат дълбоко целебен ефект върху нас.

През следващите месеци възможно е да сме малко по-чувствителни от обичайното, попивайки енергия от околните като гъба. Ако усетим, че ни е криво без някаква ясна причина, добре е да се обърнем към някоя от гореизброените дейности. Чудесна идея е също да си правим енергийна защита – например, да носим кристали (планински кристал, розов кварц и аметист е топ комбинация за предпазване) или да визуализираме около себе си балон от виолетова светлина преди да излезем от вкъщи. Освен това, знаем от митологията, че Нептун е богът на морето – той управлява водата. Ако още нямате своя бутилката за вода (за многократна употреба), сега е моментът да си вземете и да я превърнете в задължителен аксесоар през лятото. Човешкото тяло има ежедневна нужда от 30 мл вода на килограм – за да разберете колко вода да пиете, умножете теглото си по 30 и вижте колко литра се получават!

Слънцето влиза в Рак

В четвъртък е лятното слънцестоене и моментът, в който Слънцето влиза в Рак. Това е знакът на емоциите, грижата за другите, семейството и дома. Под въздействието на тези сантиментални лъчи, до 22 юли е време да обърнем внимание на важните за нас хора. Срещите с приятели и роднини в домашна атмосфера са прекрасен вариант. Също така, можем да помислим как да направим по-уютни пространставата, които обитаваме ежедневно – работното място, а защо не и колата.

И нека не забравяме, че лятното слънцестоене бележи най-дългият ден и най-кратката нощ в годината. Тогава светлината има превес над мрака и моментът е прекрасен за дейности, които просветляват съзнанието. Отделете си време за медитация, творчески активности или писане на дневник. Наблюдавайте мислите, които идват в главата ви междувременно – може да получите някой ценен „факс от космоса“. 😉

Вълшебна юнска седмица на всички!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *