19-25 АВГУСТ: ТРИ ПЛАНЕТИ ВЛИЗАТ В ДЕВА

Марс влиза в Дева

За начало на седмицата, планетата на действието започва 7-седмичен престой на територията на практичната Дева, където за последно беше през октомври 2017 г. След броени дни към Марс ще се присъедини и неговата космическа любовница Венера, за да прекарат уикенда заедно в точен съвпад в знака на дребните детайли и служенето. Идва моментът да се радваме на „малките неща“ в любовта. Както и да даряваме хората около себе си с неочаквани жестове на милосърдие и доброта. Заради специалния съвпад, темата на седмицата е „Докоснете нечий живот с любов“, без значение дали е познат или случайно срещнат на улицата. А за хората, които са скъпи на сърцето ви, изберете „служенето чрез действия“ като свой език на любовта. Независимо дали помагате с ръцете си, с времето си или с любящо изслушване, добрините, които правите в близките дни, ще се помнят дълго.

Венера влиза в Дева

Любовта и модата стават малко по-викториански и сдържани с влизането на Венера във втория земен знак този четвъртък. През започващия период, който ще трае до 14 септември включително, скромността и въздържанието стават привлекателни, измествайки разголеното облекло и яркото поведение. След триседмичния престой на Венера в крещящия за внимание Лъв, тази промяна може да се усеща леко рязка. Но може да се окаже и необходима почивка от горещите летни флиртове. През следващите седмици идва време да забавим темпото и да се наслаждаваме на малките неща, като топлината на нечие докосване или лъчезарната усмивка.

За обвързаните моментът е подходящ за подреждане на дребните детайли във връзката. От координиране на графици и съставяне на общи бюджети, до решението чии родители да посетите този уикенд – това са неща, които изглеждат незначителни на пръв поглед, но могат да създават предизвикателства в отношенията. Имате ли нужда да изчистите някакви неизяснени въпроси от юли, когато Меркурий беше ретрограден? Започнете с просто и искрено извинение, и без оправдания. И разчитайте на любовните похвати от „старата школа“ – вместо съобщение в месинджъра, напишете любовно писмо на хартия и го оставете небрежно на видно място.

Слънцето влиза в Дева

В събота централното светило също напуска царствената територия на Лъва, навлизайки във втория земен знак, до 23 септември. След месец на ярък хедонизъм и безсрамно прекаляване, на власт идва минимализмът. Потърсете умни трикове за практично подреждане на дома, изхвърлете ненужното и не забравяйте, че най-хубавите неща в живота все още са безплатни.

Ако сте занемарили спорта в края на лятото, върнете се обратно към движението. Каране на колело в парка, йога на открито или утринен крос – свежият въздух и досегът с природата ще презаредят тялото ви. Дева е знакът, който управлява нашите навици, здравословния живот и желанието да сме полезни. Вместо да карате деня на три чаши кафе, използвайте силата на Девата, за да подобрите ежедневието си. Внесете ред в пространствата, които обитавате – не само дома, но също работното място и колата. Добавете живи растения където можете. Носете дрехи, които са удобни и практични, а не просто красиви. Отделяйте време, за да си приготвяте вкусна и питателна храна. И помагайте на другите, вместо да се правите, че не забелязвате когато някой в офиса се мъчи с нещо. Грижата към вас самите и към околните ще ви се върне многократно!

Желая ви щастливо и гладко навлизане на територията на Девата!

Мими 🙂

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *