чувствата и разума

21-27 май: Между разума и чувствата

Могат ли разумът и чувствата да съществуват заедно? Това е въпросът тези дни.

Цяла седмица Юпитер, който отговаря за разширението на съзнанието и се движи през знака на трансформацията Скорпион, ще бъде в рядък тригон (положителен аспект) към мечтателния и духовен Нептун в собствения си знак Риби. Аспектът ще е точен до 28 май включително и няма да се повтори в същата конфигурация през следващите 150 години! И двете небесни тела се намират във водни знаци, което повишава чувствителността и интуицията ни. Ще сме способни на емпатия в много по-голяма степен от обикновено. И ще имаме възможност да се докоснем до по-възвишената част от себе си, която ни подтиква да израстваме като хора.

Добре е да използваме активно дните преди края на май за духовни практики, като йога и медитация – това ще ни помогне да чуем посланията на душата си и да достигнем до важни лични прозрения. Тъмната страна на този транзит е свързана с пиянски запои, притъпяващи сетивата ни. Далеч по-градивно би било да отделяме време за екстатични танци на трезво; да визуализираме онова, което желаем да привлечем към себе си; да се отдадем на творчески дейности, себеанализ или дискусии с приятели за големите мистерии на живота.

Но няма да липсва и прагматизъм. Във вторник и сряда Луната в Дева ще ни накара да обърнем внимание на структурата, бюджета и организацията на работата ни. Нека не се съпротивляваме на тази проверка, тя ще ни послужи като връзка с реалността. Дева е знакът на служенето на другите, и тази Луна може да изкара наяве полезни сътрудници, които да ни подадат ръка за онова, което правим.

чувствата и разума

През уикенда любвеобвилната Венера прави ежегодната си опозиция към Сатурн, планетата на строгостта и дисциплината. И това ни разпъва между две противоположности. Венера живее за удоволствията, а Сатурн прави всичко със стратегия и план. Техният неловък танц може да се окаже полезен, ако търсим здравословен баланс между тези крайности. В романтично отношение, може да ни се наложи да слезем от облаците и да мислим дългосрочно. Но нека да не правим разговорите за бъдещето по-тежки от оловна наковалня…

Трикът е да впрегнем в действие чара си, докато оставаме с единия крак здраво стъпили на земята. И по всяка вероятност ще намерим заедно с отсрещната страна среден път там, където преди е имало задънена улица. Добре е да помислим как можем да подкрепим мечтите на другия, за да подхраним връзката си. И има ли по-разумен начин за изразходване на общите ни ресурси? Ако сме тактични и дипломатични (Венера) ще съумеем да отговорим на практичните и заземяващи въпроси (Сатурн) на половинката си, без да губим топлите чувства помежду ни.

Успех в баланса между разума и чувстата!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *