15-21 ЮЛИ: ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ И СЪТРЕСЕНИЯ В ЛЮБОВТА

Лунно затъмнение в Козирог

Помните ли новогодишните си обещания и решения? Или желанията, които „посяхте“ покрай слънчевото затъмнение на 6 януари в Козирог? Тази седмица можете да си направите равносметка за постигнатото, по време на лунното затъмнение в същия знак. То настъпва в първия час на 17-ти юли (в 00:38 ч.) и с него завършва коридорът между двете затъмнения, стартирал със слънчевото на 2 юли.

лунно затъмнение

Отделете си време, за да оцените резултатите си от началото на година досега. Не е изключено да се окажат впечатляващи, тъй като са покълнали с енергията на най-амбициозния знак в зодиака. След като отчетете прогреса си, ще получите допълнитрелна доза мотивация, за да продължите напред, с още повече хъс. Понеже лунните затъмнения понякога разкриват скрити възможности, бъдете нащрек! Някой във вашето обкръжение може да се окаже подходящ съмишленик за проектите ви. И плановете ви могат бързо да се ускорят.

Като цяло, лунните затъмнения бележат пик в енергията. Те могат както да доведат до материализацията на нещо в живота ни. Така и да изкарат на светло онова, което досега не сме виждали – за добро или за лошо. Понякога тези супер лунации осветяват скритите ни врагове и хората, които са ни подливали вода. А друг път бележат края на нещо важно. Каквато и да е ситуацията, последиците от нея вероятно ще са трайни във времето.

Венера в опозиция със Сатурн и Плутон

Лятната любов може да не върви особено гладко тази седмица. Венера в Рак прави опозиция към две от бавните планети в Козирог. Във вторник аспектът е със Сатурн (в деня на лунното затъмнение), а в неделя – с Плутон. Това са два небесни дуела, които изправят пред нас предупредително огледало. И отражението, което виждаме, по всяка вероятност няма да ни хареса. Преди да започнем да обвиняваме другия за каквото и да е, нека да се вгледаме първо в себе си. Със сигурност връзката може да се нуждае от корекции. Но тези аспекти ни напомят, че промята, която търсим, започва от нас самите.

В допълнение, в петък Венера ще направи хармоничен аспект (тригон) с романтичния Нептун. Можем да използваме момента по два начина: да погледнем голямата картина и да получим прозрение защо това се случва и какво трябва да научим за себе си; или да потънем още по-дълбоко в илюзии и самозаблуди, заемайки позицията на жертва. Ако сме способни да приемаме сътресенията във връзката като ценни уроци, най-важните ни взаимоотношения биха могли да процъфтяват в последствие. А тези, които се разпаднат сега, очевидно не са били поставени на стабилна основа.

Меркурий се връща в Рак

И нека не забравяме – Меркурий все още е ретрограден. И това означава, че внезапните действия не са препоръчителни. Движейки се назад, в събота планетата на ума се връща в знака Рак, където ще остане до края на ретро фазата (1 август). В този период е желателно да подбираме внимателно думите си, съобразявайки се с повишената емоционална чувствителност на околните. Ако настъпим някого по „болното място“, нека бързо да се извиним. А най-добре е да използваме ретро фазата по предназначение: да се срещаме със стари приятели и членове на семейството, с които не сме се виждали отдавна. Или да се отдадем на релакс и плажуване – лято е в крайна сметка!

Прекрасни юлски дни на всички!

Мими 🙂

⭐️ Не забравяйте, че само през юли, освен стандартното инфо (тенденциите за няколко години напред, годишен хороскоп и транзити), прогностичният хороскоп при мен включва индивидуално тълкуване на двете затъмнения и тяхното отражение през второто полугодие. За да разберете какво вещаят планетите лично за вас, запишете си час за консултация на office@astroacademy.bg!

Повече детайли за астро консултациите, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Основател на Astro Academy и Home Yoga

За да получавате седмичния хороскоп на своята поща, запишете се за бюлетина на Astro Academy ТУК!

 

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *