промяна

ПЛАНЕТИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА: 16 – 22 АПРИЛ

Седмицата започва с новолуние в Овен – това своебразно рестартиране на цикъла от лунации през зодиака бележи един от най-добрите моменти в годината за поставяне на нови начала. По същото време, Меркурий излиза от ретроградната си фаза, давайки зелена светлина за всички планове, които досега стояха на пауза. Има, обаче, един деликатен момент – новолунието се случва в съвпад с Уран, а за него важи фразата „очаквай неочакваното“. Ако в живота ни има отдавна назряла промяна, която сме отлагали поради страх или липса на решителност, твърде е възможно планетата на внезапните обрати да я катализира вместо нас. Луната действа като спусък в подобни ситуации, така че ако нещо се преобърне в живота ви точно сега, да знаете, че отдавна е трябвало да се случи.

Целта на Уран е да ни освободи от онова, което ограничава свободата ни и спира развитието ни. Освен това, по същото време Слънцето прави квадрат (напрегнат аспект) с Плутон, за който ключовата дума е „трансформация“. Всички „уреди“ показват, че време е да приветстваме промяната! Но, разбира се, няма нужда да чакаме нещо да ни порази – ако знаем къде е нужна промяна в живота ни, по-добре да действаме сами, за да не действа Вселената вместо нас по принудителен начин.

промяна

За капак, въпреки че Меркурий се „оправи“, на негово място две други планети, Сатурн и Плутон, стават ретроградни – и двете в Козирог – знакът на реда, дисциплината и упорството в трудностите. Идва време да научим тези качества и няма как да „минем тънко“ в случая. Сатурн обръща своя ход в сряда, на 18 април и ще се движи назад през собствения си знак до 5 септември включително. Когато „строгият учител“ е ретрограден, действа отрезвяващо и ни предизвиква да се разделим с илюзиите си. От една страна, може да се чувстваме притиснати от обстоятелствата или нещата ни да се развиват по-бавно, изисквайки повече усилия. Но на вселенски план това си има цел – да ни направи по-отговорни, дисциплинирани и издръжливи.

От друга страна, ретроградният Сатурн ни кара да погледнем назад към последните 6 месеца и да помислим какво не сме направили достатъчно добре, къде не сме положили нужния труд и можем повече. Той ни помага да учим житейските си уроци, създавайки предизвикателства по пътя ни. А в последствие възнаграждава усилията ни. Така че ако работим здраво за постигането на целите си, наесен ще берем плодове от труда си.

В неделя, на 22 април и Плутон навлиза в ежегодната си ретро фаза. И ще върви назад през Козирог до 1 октомври включително. В този период планетата на вътрешната трансформация ни дава повторна възможност да се справим със стари проблеми, които мислим, че сме решили, но всъщност не сме. Това е време за обръщане навътре, в което трябва да потърсим корена на проблема в себе си, вместо да обвиняваме другите. Плутон действа прочистващо там, където сме натрупали твърде много застояла, отрицателна енергия. И катализира промените, за които смятаме, че не сме готови, разчиствайки място за нещо ново в живота ни. Плутоновите трансформации нерядко протичат разтъсващо, но винаги на принципа „всяко зло – за добро“. Така че каквото и да се случва, нека гледаме градивно на него. Всеки от нас има нужда от прочистване някъде. Пък било то и пролетно.

Успех с промените тази седмица!

Мими

За лична астро консултация с мен, вижте ТУК!

Мими Дончева, сертифициран астролог и йога инструктор
Член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“, основател на AstroAcademy.bg и HomeYoga.bg
За лична астро консултация с Мими, пишете на mimipetkova@abv.bg!
А за да получавате астро новини на своята поща, запишете се за бюлетина на Мими ТУК!

Мими Дончева е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по "Психология на здравето". Основател и собственик е на онлайн йога студиото "Home Yoga", на "Home Yoga Academy" - онлайн академия за балансиран живот и на фондация "За повече здраве и щастие".

Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия "В. Левски" с квалификация "Треньор по йога". Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Автор е на книгата "Излекувай чакрите си", както и на множество публикации в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle".

Астрология е изучавала към Съюз на астролозите "Иван Станчев". А психология е завършила в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *